/ фото: ПРИЈАТЕЉИ ЖИВОТИЊА
20/06/2022 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Комунална служба Главног града да почне кажњавати оне који злостављају коње

Многи од тих коња падају и умиру по улицама, пред очима пролазника и службеника Комуналне инспекције Главног града, чији је посао да такве ствари спречавају, казао је Влаховић

Невладина организација Пријатељи животиња Подгорица позива Комуналну инспекцију Главног града да почну кажњавати Роме који свакодневно злостављају коње, тјерајући их да изгладњели, по највећим  врућинама вуку тешке запреге.

image
фото: ПРИЈАТЕЉИ ЖИВОТИЊА

- Многи од тих коња падају и умиру по улицама, пред очима пролазника и  службеника Комуналне инспекције Главног града, чији је посао да такве ствари спречавају. Један такав случај десио се данас на кружном току на Старом Аеродрому, када је коњ који је вукао  запрегу пао на улици, вјероватно због изгладњелости и високе температуре. С обзиром да ни једна надлежна служба већ годинама не реагује, како би се овај вид злостављања животиња спријечио, већ обично реагују када буде касно, као и у данашњем случају, позивамо их да коначно почну да се баве својим послом, јер овакве сцене, осим што узнемирују грађане и туристе, свакако не приличе главном граду једне државе која се налази у цивилизованој Европи. Дакле, господо, хајде да почнете да се бавите послом за који вас грађани плаћају, како не бисмо морали да гледамо овакве сцене. И да напоменемо, иако су уредно примили пријаву, службеници Комуналне инспекције се нису појавили на лицу мјеста ни пола сата након што су обавијештени иако је исто  удаљено само километар од њихових канцеларија- казао је извршни директор НВО Пријатељи животиња, Драгоје Влаховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:06