/ -
23/12/2022 u 15:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konik dobija još jednu parkovsku površinu

Kompletan prostor će biti ograđen, osvijetljen, tako da ćemo pružiti zbilja jedan novi ugođaj ljudima koji žive u ovom dijelu Konika, saopštio je Ivan Vuković

U toku su radovi  izgradnje još jedne parkovske površine na Koniku. Gradonačelnik Ivan Vuković, ovo naselje koje će nakon izgradnje sportsko-rekreativne zone, poligona, i unapređenja ukupne infrstrukture, dobiti još jednu lijepo uređenu površinu.

– Baš kao što smo obećali prije nekih mjesec dana kada smo posjetili MZ Konik, krenuli su radovi na izgradnji još jedne parkovske površine. U prvoj fazi na površini od nekih 10.000 m2 dobićemo sve one sadržaje koje već imamo i u drugom dijelu Konika i u drugim djelovima grada – lijepo uređenu šetnu stazu, dječije igralište sa multifunkcionalnim spravama za naše mališane, prostor za odmor i rekreaciju i oko 100 novih sadnica. Kompletan prostor će biti ograđen, osvijetljen, tako da ćemo pružiti zbilja jedan novi ugođaj ljudima koji žive u ovom dijelu Konika – kazao je Vuković

On ističe da je zadovoljan što je Glavni grad krenuo u realizaciju ove investicije koja bi trebalo da bude završena do polovine januara, znajući šta ona znači za ljude koji ovdje žive.

– U okviru druge faze, planirano je da se gradi sportsko-rekreativna zona na još nekih 10.000m2 tako da ćemo računam polovinom naredne godine, ako se nastavi ovim putem moći da konstatujemo da je Konik dobio još jedan sadržaj za ponos i svakako nešto što će bitno unaprijediti kvalitet života ljudi koji ovdje živi –  rekao je gradonačelnik.

Vuković je saopštio da vrijednost radova koji će biti izvedeni u prvoj fazi iznosi oko 150.000 eura i zahvalio sugrađanima na lijepom dočeku, predsjedniku Mjesne zajednice i ljudima iz Romskog savjeta, dodajući da smo svi svjesni šta ovakve stvari znače i za njih i za ljude koje oni predstavljaju i da je to u svakom smislu motiv više.

Almedina Jašeri je u ime stanovnika ovog podgoričkog naselja izrazila zadovoljstvo zbog izgradnje sadržaja koji su veoma važni za sve građane koji ovdje žive. Ona je zahvalila Glavnom gradu i gradonačelniku Vukoviću na realizaciji brojnih projekata u proteklom periodu koji su im omogućili veći kvalitet život, te poručila da su zajedničko djelovanje i ravnomjeran razvoj još jedan korak ka uzajamnom razumijevanju i poštovanju različitosti, i što je najvažnije stvaranju što boljih uslova za život u svim djelovima grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PARK KONIK
19. april 2024 23:37