/ Фото: Дан
14/11/2021 u 07:03 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коник се не може похвалити добрим тротоарима

Мјештани Улице Спасоја Распоповића и Мојковачке у овом подгоричком насељу нису задовољни инфраструктуром

Тротоари којима се не може проћи, асфалт препун рупа и разних препрека, недостатак паркинга код вртића, брза вожња, само су неки од проблема са којима се суочавају житељи Мојковачке и Улице Спасоја Распоповића.

Мјештани истичу да су комунални проблеми у овом дијелу насеља бројни, те позивају надлежне да их што прије ријеше.

Мјештанин Драгиша Вујовић истакао је да су су тротоари у Мојковачкој улици неупотребљиви.

– Раније је речено да ће улица да се шири, али још увијек нема ништа од тога. Рађена је фекална канализација, прије пет-шест година, али се ниједно домаћинство није прикључило. Сви и даље имамо септичке јаме. Улица је само крпљена, асфалт је никакав, нема ни "лежећег полицајца". Ујутру око осам сати када родитељи довозе дјецу у вртић направи се колапс, јер нема паркинга. Неопходна је хитна реконструкција ове саобраћајнице – казао је Вујовић.

И Владо Рачић сматра да је неопходна санација Мојковачке и Улице Спасоја Распоповића.

image

Рачић

Фото: Дан

– Дрвеће је подигло тротоаре у Мојковачкој улици, док се њима уз ограду вртића не може проћи. У обје саобраћајнице недостају "лежећи полицајци". Упућивали смо апеле за успориваче брзине да се поставе, јер се брзо вози. Асфалт је крпљен, након што је урађена фекална канализација. Ништа се није радило у овом дијелу. Када је киша на средини улице од воде се не може проћи. Једину похвалу имам за раднике Чистоће, који свој посао добро раде – навео је Рачић.

Ивана Ђокић истиче да су комунални проблеми у овом дијелу насеља бројни.

image

Ђокић

Фото: Дан

– Највећи проблем у Улици Спасоја Распоповића је када пада киша, јер се вода из бочних улица слива и не може се проћи од воде. Небезбједно је пролазити овом улицом, тротоара на неким мјестима нема. Толико има недостатака у овом дијелу насеља да човјек не зна одакле би почео – казала је Ђокић.

Из ПГ бироа су истакли да ће Главни град у сусрет усваjању програма уређења простора за 2022. годину размотрити реконструкциjу саобраћаjница, док ће екипе Путева у склопу редовног одржавања обићи ове локациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:46