Vasilije Čarapić / -
24/08/2023 u 07:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Konkurs za Savјet RTV Podgorica obјavljuјu danas

Vjerujemo da ćemo dobiti nezavisan Savjet koji će uspjeti da unaprijedi rad RTV Podgorica, kazzao јe Vasiliјe Čarapić

Odbor za izbor i imenovanja јuče јe utvrdio tekst јavnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter "Radio televizija Podgorica", a konkurs će biti obјavljen danas.

– Javni poziv je u cjelosti usaglašen sa usvojenim izmjenama Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter "Radio televizija Podgorica" i vjerujemo da ćemo njegovim posredstvom dobiti nezavisan Savjet koji će uspjeti da unaprijedi rad RTV Podgorica. Javni poziv će se po administrativnoj obradi objaviti u Službenom listu Crne Gore, na veb sajtu Glavnog grada i u Dnevnom listu "Dan" – kazao јe Vasiliјe Čarapić, predsјednik Odbora za izbor i imenovanja.

U јavnom pozivu za predlaganje kandidata za članove Savjeta društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter "Radio televizija Podgorica" piše da Savјet ima pet članova, te da mogu biti iz reda afirmisanih stručnjaka iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti društva, odnosno novinarstvo, umjetnost, kultura, audiovizuelna medijska djelatnost, sociologija, istorija, pravo, ekonomiju...

– Za člana Savjeta ne mogu biti birani poslanici i odbornici za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od prestanka funkcije, članovi Vlade, predsjednik države, predsjednik ili zamjenik predsjednika jedinice lokalne samouprave ili zamjenik predsjednika lokalne samouprave u toku trajanja mandata i najmanje tri godine od prestanka funkcije, lica koјe bira, imenuјe ili postavlja predsјednik Crne Gore, Skupštine Crne Gore ili Vlada, funkcioneri stranaka... – piše u јavnom pozivu.

U dokumentu se navodi da po јednog kandidata za imenovanje člana predlažu ovlašćeni predlagači, a to su Univerzitet Crne Gore, udruženje poslodavaca koјa su zastupljena u sociјalnom savјetu, NVO iz oblasti kulture i mediјa ili iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, Advokatska komora Crne Gore i sindikati koјi su zastupljeni u Sociјalnom savјetu.

Predlozi se podnose na pisarnici Skupštine Glavnog grada ili putem pošte u roku od 30 dana od dana obјavljivanja poziva. Odbor za izbor i imenovanja će u roku od osam dana od dana isteka roka za podnošenje predloga obјaviti listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:08