/ -
15/03/2022 u 13:30 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краљевина Норвешка подржала пројекат за усавршавање пословних вјештина

Добиjену донациjу у износу од 50.000 долара ћемо искористити за оснижавање вjештина преко 100 запослених у чланицама кластера ICT Cortex, саопштила је Ферида Мандић, директорка проjект не канцелариjе ICT Cortexa

Краљевина Норвешка подржала је проjекат кластера ICT Cortex - StepUp with Cortex, а он ће бити усмjерен на усавршавање и едукациjу у области пословних вjештина, како би се унаприjедила конкурентност компаниjа кроз jачање вjештина запослених у ИТ компаниjама, чланицама кластера. Компаниjе коjе ће учествовати у овом проjекту, како су саопштили из ПГ бироа су Аликорн, Амплитудо, Архимед, Билд, Codepixel, Codeus, Дата Дизајн, DigitalBee, Флека, Логате, Omnitech и Oykos Development.

– Добиjену донациjу у износу од 50.000 долара ћемо искористити за оснижавање вjештина преко 100 запослених у чланицама кластера ICT Cortex. Фокус обука ће бити на развоjу знања и компетенциjа из области пословне комуникациjе, управљања проjектима, продаjе, финансиjа и лидерства. Сектор ИТ-а и сектор малих и средњих предузећа чине стуб развоjа економиjе Црне Горе, а Главни град сматрамо врло значаjним партнером за развоj пословног окружења и креирање иновативног екосистема – саопштила jе Ферида Мандић, директорка проjектне канцелариjе ICT Cortexa.

Оваj проjекат jе потврда да заjедничким дjеловањем са ICT klasterom можемо побољшати пословни амбиjент за ИТ компаниjе на териториjи Подгорице, гдjе се ствараjу услови да они могу из нашег града развиjати иновативне производе и пласирати их на међународно тржиште, поручио је Џемал Лекић, директор Центра за информациони систем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:51