Будући изглед стадиона ФК Дечић / Дан
01/06/2022 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Креће реконструкција стадиона ФК Дечић: За 2,3 милиона 1.300 мјеста на трибинама

У склопу трибина добиће пословне просторе, тоалете, свлачионице, кафе бар, ВАР собу, прес центар, амбуланту, просториjе за антидопинг, за судиjе, делегате, казао је Љека Ивезај

Након што је Влада пренијела право располагања на непокретност Општини Тузи ради реконструкције стадиона ФК Дечић, Општина ће ускоро изабрати надзорни орган, а затим увести извођача у посао. Међу шест фирми које су се пријавиле најповољнију цијену дало је предузеће МД Момо у износу од 2.350.797 еура. Рок за завршетак радова је 12 мjесеци.

– Општина jе 2019. године издала урбанистичке услове за реконструкциjу трибина стадиона ФК Дечић. Исте године су издати услови за рефлекторско освјетљење. Општина Тузи jе припремала проjектну документациjу те у сарадњи са ФСЦГ урадила рефлекторско освјетљење и у наредном периоду чекамо да се почне реконструкциjа постоjећих трибина. У складу са споразумом о сарадњи између Општине и ФСЦГ изабран jе извођач радова МД Момо коjи jе био наjповољниjи. Радове ниjесмо могли започети због тога што ниjесмо имали сагласност Владе за jедан дио урбанистичке парцеле, а коjе смо коначно добили на последњоj сjедници Владе Црне Горе – каже Љека Ивезај, секретар за урбанизам.

image

Љека Ивезај

Дан

Ивезај је истакао да ће се трибине радити по стандардима УЕФА.

– Капацитети трибина је 1.300 гледалаца од коjих 80 ВИП мjеста. У склопу трибина ће бити пословне просторе, тоалети, свлачионице, кафе бар, ВАР соба, прес центар, амбуланта, просториjе за анти допинг, за судиjе, делегате... Трибине ће имати посебан улаз за гледаоце, за играче, судиjе и ВИП ложе. Такође, планирано је 12 мjеста за ОСИ, лифт и остали садржаjи за њих. Спратност обjекта jе приземље и спрат. Укупна бруто површина је 2.815 квадрата – каже Ивезај.

image
Дан

Објекат се налази у оквиру захвата ЛСЛ "Тузи - дио планске зоне 19" на урбанистичкоj парцели броj 49 у близини ОШ "Махмут Лекић".

– Прилаз стадиону остварен преко магистралног пута Тузи-Божаj и регионалног пута Тузи-Матагужи. Сада се у близини обjекта налази асфалтни плато коjи служи као неуређени паркинг простор. У комплексу стадиона је помоћни терен. Бетонске трибине су организоване у осам редова без постављених столица. Такође, постоjе и монтажне трибине. У склопу обjекта се налазе три канцелариjе са тоалетима, двије свлачионице са тоалетима за домаће и гостуjуће играче, гардеробер, вешераj, просториjа за физиотерапеута и jедна посториjа за спортске реквизите и опрему за одржавање терена. Са спољашње стране обjекта налазе се бетонске степенице коjе омогућаваjу приступ наредноj етажи за коjу jе остављена арматура коjа се наставља из приземља. У близини обjекта се налази мањи приземни обjекат коjи служи као магацински простор. Терен jе ограђен металном оградом. Тренутно има око 380 квадарат бруто површине приземља са монтажним трибинама капацитета око 600 гледалаца – истичи Ивезај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:18