Учесници Одбора за буџет, привреду и развој / Dan
21/06/2022 u 08:18 h
Andrijana Dabanović - M. VujisićAndrijana Dabanović - M. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Кривична приjава због точења горива: Службеник 88 пута злоупотријебио картицу

За возило предсједника Скупштине утрошено је 1.200 еура за сервисирање и регистрацију што је много. Исти случај је и са возилом предсједнице Општине, те је било боље да сте купили нова возила, каже Крстовић, одборник Демократа у СО Голубовци

Ово је најлошији извјештаја о раду неког предсједника општине, а свакако најлошији предсједнице за вријеме њеног четворогодишњег мандата, јер бројне инвестиције нијесу ни започете, а требало их је реализовати, док је годину за нама обиљежила и злоупотреба ресурса општине, казао је Лука Крстовић, одборник Демократа у СО Голубовци, на одбору за буџет, привреду и развој. Он је истакао да ниједан инвеститор није доведен, те да су све то сигнали да много тога овдје није функционисало како треба. Он је указао и на то да се много новца потрошило у одржавање службених возила Тање Стајовић, предсједнице Општине, и Ратка Стијеповића, предсједника СО.

– За возило предсједника Скупштине утрошено је 1.200 еура за сервисирање и регистрацију што је много. Исти случај је и са возилом предсједнице Општине, те је било боље да сте купили нова возила. Износ од 2.839 еура нестао је злоупотребом картице једног од службеника и јавност треба да зна. Картица је злоупотријебљена 88 пута – каже Крстовић.

Слађана Анђушић, секретарка локалне управе, казала је да су по сазнању одмах поднијели кривичну пријаву против запосленог, те да нијесу пристали на споразум који им је нудио тужилац.

– Вјероватно би видјели одмах да имамо ванредну потрошњу да су рачуни пристигли ажурно, али како је био децембар и празници то смо касније установили. Одмах смо поднијели кривичну пријаву, јер овдје један цент не смије да се злоупотријеби – каже Анђушић.

Ратко Стијеповић каже да возило нијесу могли да наруче јер би одмах био проблем да су поред свих проблема нашли да купују возило. Анђушић је казала да се средства рационално користе, те да нереализоване активности не зависе увијек од њих. Она је истакла да што се тиче пута Голубовци-Матагужи изашли су у сусрет становницима тако што су допунили пројекат, те је тендер морао бити помјерен за четврти квартал. За извјештај о раду предсједнице Крстовић је био против, док је био уздржан на гласању о завршном рачуну буџета за прошлу годину.

На Одбору за друштвене дјелатности разматрани су извјештаји о раду Центра за пружање услуга из области социјалне и дјечје заштите за територију Општине Голубовци за 2021. годину, као и извјештај о раду за прошлу годину КИЦ-а „Зета“.

Драгана Мараш, замјеница директора Центра, истакла је да су током прошле године лиценцирали установу за 20 корисника, те да ће ускоро кренути у ново лиценцирање. Весна Мараш из Општине каже да центар има капацитет за 30 корисника, те да ће одређена средства бити утрошена за опремање сензорне собе или куповину комбија. Директорица КИЦ-а „Зета“ Евица Мараш наводи да им је рад услед пандемије био отежан, али да су настојали да обухвате све области културе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:53