/ -архива
18/06/2021 u 15:55 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кркановић: Све је наше, а не води се на нас

И оно што се води на Главни град, а налази се Преко Мораче је заједничка имовина, али оно што је на нашој територији ми користимо. Кад се заврши разграничење потписаћемо уговор и о преузуимању радника, каже Ђељошај

Општина нема евидентиране непокретне ствари у својој имовини, јер разграничење није са Главним градом није завршено, казала је Елвиса Реџематовић, секретарка за имовину коментаришући извјештај о стању имовине Општине Тузи за 2020.годину на јучерашњој сједници СО Тузи. Она је истакла да ће по окончању разграничења секретаријат почети формирање и вођење уписа непокретности.

Насер Кркановић (ДПС) сматра да ако човјек нема своју имовину и ако не фунцкионише на своме, он се и не пита ништа.
–Нисам за то да се не питамо. Све је ово наше, а не води се на нас - сматра Кркановић.

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај истиче да до коначне подјеле све што се води на Главни град је заједничко.
–И оно што се води на Главни град, а налази се преко Мораче је заједничка имовина, али оно што је на нашој територији ми користимо. Кад се то заврши потписаћемо уговор и о преузуимању радника – каже Ђељошај.

Једногласно је усвојен стратешки план од 2021. до 2026. године. Емин Хаџи из Општине каже да ће се већина инфраструктурних пројеката односити на водовод, канализацију, регулација Рујеле...
–Планирамо осам километара путева, водовод, азил за псе, градско гробље, нови објекат основне школе, спортски објекат, три фудбалска игралишта, стварање услова за мала и средња предузећа и привлачење инвеститора – каже Хаџи.

Симон Ивезај (ДПС) се нада да подјела са Главним градом неће спријечити реализацију плана. Самир Аџовић (СД) напоменуо је да је анализа показала да нема довољно инвестиција.
–Чули смо најаве од предсједника Општине да ће бити инвестиција. То грађани очекују, а не да то не буду празне ријечи. Као пријетња наведена је недовољна подршка из државног буџета. Можемо ли се ослонити на тај новац – питао је Аџовић.

Ђељошај истиче да имају велики број најава инвеститор.
–Инвеститори су већ одредили земљиште и доставили захтјеве за УТ. За два милиона из државног буџета, који нам припадају, на крају су уплатили 500.000, а други дио ће током године. Имали смо могућност да покренемо поступак пред Привредним судом, али смо чекали да иде редовном процедуром. То су наша средства, нико нам их није дао – каже Ђељошај.

Халил Дуковић (ДПС) питао је да ли се зна колико коштају инвестиције који обухвата план. Хаџић истиче да би пројекти коштали 65 милиона и очекује да ће реализовати 80 процената.

Усвојен је и завршни буџет за прошлу годину. Ђељошај каже да су доказали да су самоодрживи и да имају већи буџет од прогноза у елаборату. Мирза Пепић (ДПС) сматра да је требало транспарентно представити гдје је потрошено 495.000 донација. Аџовић указао је на то да је Општина Тузи запошљавала само преко агенције Декра што сматра незаконитим. Ђељошај наводи да то нијесу запошљавања већ услуге.

–Ми смо платили кадровске услуге агенцији за потребе општине. Ово није запошљавање. Ово је плаћено из ставке „остало“. Људи су сами уплаћивали средства општини, а у завршном рачуну све је детаљно написано. На ФБ страници Општине имате именом и презименом сваку донацију – каже Ђељошај.

СО Тузи разријешила је члана одбора директора Конумалног Винка Љекочаја кога је замијенио Линдон Ђељај.
Једногласно је дата сагласнот на анекс уговора о давању средстава ФК Дечић којом клубу припада 300.000 еура умјесто 260.000 еура.
А.Д. – М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:55