Крстовић у градском парламенту / -SRDJAN_BOLJEVIC
04/01/2022 u 08:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крстовић: Главни град Градско позориште гради шест година

И у прошлој години каснило се са пројектима, па је тако за изградњу Градског позоришта потребно шест година, а реконструисано је 20 одсто магистралног пута Голубовци–Матагужи–Тузи, указује одборник Демократа

Годину пред нама треба да обиљежи краj мандата градске управе и почетак мандата људи чистих руку, на челу са Демократском Црном Гором коjа jе увиjек радила у интересу грађана, оцијенио је Јанко Крстовић, шеф клуба одборника Демократа у Скупштини Главног града. Крстовић наводи да у овој години приоритет треба дати грађанима да учествују у плановима и рјешавању проблема Главног града.

–Демократе знаjу да циjене грађане и знаjу да без њих не могу постоjати. Због тога ћемо ми учинити све да се одлучивање о важним питањима пренесе на сваког грађанина у свим мjесним заjедницама, те да знају да избор чланова мjесних заjедница никада више неће бити политички командовано као што jе то сада случаj - да ДПС има 80 одсто чланова на челним мjестима у мjесним заjедницама – навео је Крстовић.

Сумирајућу годину за нама, Крстовић каже да је обиљежило кашњење пројеката.

–За изградњу Градског позоришта потребно је шест година што је поражаваjуће с обзиром на чињеницу да је приjе 20 година планирана његова изградња. Имамо санацију одређених улица чији је завршетак изван рока, да не говоримо о реконструкцији магистралног пута Голубовци-Матагужи-Тузи, коjа jе планирана приjе 15-так година, а до данашњег реконструисано је само 20 одсто –сматра Крстовић.

Као озбиљан политички субjект у градском парламенту неколико пута до сада смо говорили о оним сегментима коjе треба поправити, а њих jе изузетно велик броj, оцјењује Крстовић.

–Имамо проблематично стање инфраструктуре у сегменту водоснадбиjевања гдје и даље имамо азбестне цијеви које редовно пуцају и које су канцерогене. Не треба заборавити ни гужве у саобраћају, коjе су у одређеном диjелу кривица градоначелника и његових иницијатива за постављање бициклистицких стаза, нериjетко на коловозним тракама. Проблем паркинг мjеста jе такође, проблем, ту је и проблем повећања циjена сакупљања и депоновања отпада које оптерећуjе грађане. Као што рекох, превелик jе броj проблема коjе градске власти нису у могућности да риjеше. Због тога ћемо, након побједе на локалним изборима, ми омогућити грађанима да учествују у плановима и рјешавању проблема главног града – поручио је Јанко Крстовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:33