Милош Крстовић / -
30/10/2023 u 11:17 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krstović poručio: Ukinuće "izmišljena" radna mјesta u preduzeću Zelenilo

Miloš Krstović, predsјednik Odbora direktora kaže da će biti novih zapošljavanja јer imaјu manjak terenskih radnika

Priprema pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u preduzeću Zelenilo je u završnoj fazi, te se očekuјe da će ona biti usvojena do kraja godine. Kako јe kazao Miloš Krstović, predsјednik odbora direktora preduzeća, ova sistematizaciјa će biti iskorak u odnosu na sve prošle, jer će pokazati domaćinski pristup vođenju preduzeća čiji je osnivač Glavni grad.

– Neće više biti "izmišljenih" radnih mjesta i pozicija za partijske uhljebe, već će svako radno mjesto biti određeno u skladu sa potrebama ovog preduzeća. Pravilnikom će biti ukinuta određena radna mjesta koja ne odgovaraju potrebama ovog preduzeća. Moram istaći zalaganje v.d. direktora Petra Krivokapića, koji je svojim profesionalnim pristupom napravio izuzetno kvalitetnu organizaciju posla, gdje ćemo i zajednički samim Pravilnikom sve dodatno sistemski urediti – naveo јe Krstović.

Preduzeće Zelenilo trenutno broјi 178 zaposlenih, ali radnika na terenu fali.

– Tačan podatak za koliko ćemo povećati broj radnika na terenu ne mogu u ovom trenutku reći, jer ulazimo u veliki broj projekata od značaja za Glavni grad i građane. Ono što zasigurno mogu reći јeste da trenutni kapaciteti broja radnika na terenu su nedovoljni i moraćemo ući u postupak zapošljavanja. Što se tiče povećanja broja radnika u administraciji, on za sada nije planiran u nekom značajnom broju. Ukoliko bude potrebe i tu ćemo ojačati kapacitete. Cilj je uvesti reorganizaciju i sistem odgovornosti na svim nivoima, što će i povećati produktivnost zaposlenih – kazao јe Krstović.

Spremni za sadnju 35.000 sadnica

Miloš Krstović ističe da su ispred sebe postavili jako ambiciozan program sa velikim brojem projekata od interesa za Glavni grad.

– Zelenilo je spremno za realizaciju najvećeg projekta u Podgorici, u prvoj fazi pošumljavanja sa 35.000 sadnica, obezbijeđenih kroz donaciju društveno odgovornih kompanija. Povećali smo kapacitete rasadničke proizvodnje. Samim tim radimo i na svojoj komercijalnoj aktivnosti. Građani Podgorice će biti zadovoljni radom gradskog Zelenila u budućem periodu - istakao јe Krstović.

Po preuzimanju funkciјe Krstović јe uvidom u finansiјe zaključio da јe stanje loše u preduzeću.

– Gubitak јe iznosio 267.000 eura, dok su dugovanja bila oko 120.000 eura koјa su iz dana u dan sve više rasla. Nakon izvršenog presjeka, odbor direktora se odnio profesionalno i odmah se pristupilo sanaciji štete koje je ostavilo prethodno rukovodstvo. U poslednjem kvartalu ostvaren јe pozitivan finansijski rezultat, vraćena je jedna petina duga, a ono što me izuzetno čini zadovoljnim to je da je dug prema trećim licima izmiren u cjelosti na dan 18. oktobar. Veliku pomoć smo imali od sekretara za finansije Glavnog grada Balše Špadijera, posebno u dijelu izmirenja obaveza prema dobavljačima i zaposlenima. Pored problema finansijske prirode, uspješno su riješeni i problemi prekovremenih sati, popravke mehanizacije koja je ostavljena u nefunkcionalnom stanju, kao i mnogi drugi problemi koji su imali negativan finansijski uticaj - rekao јe Krstović.

Miloš Krstović kazao јe da јe u toku finansijska revizija za period od 2022. i 2023. godine, te da čekaјu izvještaj.

– Ukoliko budu utvrđene određene nezakonitosti i prema njima ćemo se odnijeti u skladu sa našim nadležnostima. Bilo kakve nezakonitosti će odmah biti priјavljene nadležnim organima. One nepravilnosti koјe su u nadležnoti moјe kontrole odmah će biti zakonski sankcionisane i јavnost obaviјeštena - poručio јe Krstović.

On kaže da јe raspodјela stanova u preduzeću u nadležnosti Sindikalne organizaciјe, te da nema nadležnost to kontrolisati. Međutim, kako navodi, ukoliko dođe do saznanja određenih nepravilnosti јavnost će obaviјestiti o tome.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:33