Krstović / Dan
28/02/2023 u 09:48 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krstović: Prenosićemo sјednice parlamenta uživo

Skupština opštine Zeta je već preduzela određene korake u cilju poboljšane informisanosti stanovnika naše Opštine o onom što je djelokrug njenog rada, rekao јe Luka Krstović

Novoformiranoј Opštini Zeta potreban je period adaptacije na novi formalno-pravni status, koji sa sobom nosi određene izazove, a snaga naše Skupštine i naše Opštine danas je veća nego u prethodnom statusu, rekao јe Luka Krstović, predsјednik Skupštine Opštine Zeta.

– Ipak, nije moguće postići tako brzo sve ono što bi željeli i što smatramo da je opravdano. Skupština opštine Zeta je već preduzela određene korake u cilju poboljšane informisanosti stanovnika naše Opštine sa onim što je djelokrug njenog rada. Nije daleko momenat kada će zainteresovana javnost dešavanja na plenarnim zasijedanjima naše Skupštine moći da prati u živom prenosu – kazao јe Krstović.

Krstović јe istakao da od konstituisanja Skupštine opštine Zeta, 9. decembra prošle godine, održane su tri sjednice, na kojima su usvojene odluke i rješenja, čije je usvajanje bilo neophodno za rad lokalne samouprave.

– Zakazana je četvrta sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj je planirano razmatranje tačaka dnevnog reda predviđenih sazivom. Kako su rad i djelovanje Skupštine i Opštine usko povezani i svoj iskaz imaju kroz Program rada Skupštine opštine, za očekivati je intezivnu saradnju u cilju donošenja velikog broja važnih odluka kako bi funkcionisanje Opštine Zeta doživjelo punu implementaciju. Koristeći mogućnosti koje predviđa poslovnik, predsjednik Opštine i odbornici predložili su ozbiljan broj tema za Program rada Skupštine. To govori o riješenosti onih kojih utiču na društveno-političke procese da postoji visok stepen posvećenosti onome što je unapređenje svih sfera ljudskog rada i djelovanja na području naše Opštine. Osim više od 60 predloženih tema dobijenih od strane predsjednika Opštine i odbornika Skupštine, na sjednicama će biti i materijal vezan za razmatranje i usvajanje poslovnika Skupštine opštine Zeta, odluke o obrazovanju, načinu rada i odlučivanja radnih tijela Skupštine opštine Zeta, Etičkog kodeksa za izabrane predstavnike i funkcionere i odluke o obrazovanju Službe Skupštine – naveo јe Luka Krstović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:52