18/06/2022 u 10:55 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лијевој Ријеци нуде привремени прикључак на аутопут и то условно: Повезаће Ножицу и петљу Веруша

На збору грађана Лиjеве Риjеке надлежни су предочили да нема градње приступне петље у мjесту Лопате, а да могу само да добиjу приступни пут Ножице-петља Веруша. И то је решење условно јер траже да су риjешени сви имовинско-правни односи

Мjештнима Лиjеве Риjеке надлежни су предочили да нема градње приступне петље у мjесту Лопате, а да могу само да добиjу приступни пут Ножице-петља Веруша. И то је решење условно јер траже да су риjешени сви имовинско-правни односи. Мjештани више љеворечких насеља траже да се хитно "распетљаjу" приступне петље аутопуту како не би привремена рjешења остала и траjна. То су jуче поручили са збора у мjесту Лиjева Риjека гдjе jе било присутно више десетина мjештана Веруше, Лиjеве Риjеке, Брскута, Опасанице...

Свето Оровић каже да јасно траже да се уради пут од рампе до Ножице у рангу регионалног пута, са прихватљивим успоном и ширином, те да се од Ножице до Лопата регионални пут комплет пресвуче, а упоредо да се ради на пројекту прикључка од рампе до Лопата.

image

Саво Оровић

-

– Ако то можете да гарантујете онда је све завршено. Али немојте да нам гарантујете па кад дође отварање пут улица је три метра, успон је 45 процената, него што се данас договоримо то да се испоштује. Мјештане позивам да будемо јединствени и ако не испоштују наше захтјеве ми знамо што ћемо чињети. Ћутимо двије године, игноришу нас – каже Оровић.

Слобо Вешовић наводи да ће морати да иду осам километара даље него што би требало. – Задовољни смо привременим рјешењем, али треба се радити на главној саобраћајници која ће се прикључити са петљом. Само да привремено не буде трајно – каже Вешовић.

Миомир Којић не види разлог зашто би се до Веруше ишло 12 километара даље.

– Дајте ми механизацију Кинеза и Бемакса и за 15 дана направићу и источни и западни прикључак. Ово је осма година колико се ради аутопут. Да су мјесечно радили по 50 метара до сада би га направили – наводи Којичић.

image
-

Мишко Лакушић каже да је и мост у Љеваји лоше урађен, те да је кинеска компанија уништила путеве.

Замјеник градоначелника Подгорице Часлав Вешовић саопштио је окупљеним грађанимада сада није могуће правити привремену везу између петље и Лопата.

– Друга опција је била да мало прије Лијеве Ријеке кроз село Ками повежемо петљу и регионални пут. Међутим, инжењери су рекли да је пут узак да би то било небезбједно. Једина реална опција која нам у овом тренутку стоји као привремено рјешење јесте да повежемо Ножицу и петљу Веруша. Овдје имамо два предуслова која морају бити ријешени а то је да су ријешени сви имовински спорови, а други да сте задовољни тим решењем. Бемакс је је хтио да Главном граду донира изгадњу одређених саобраћајница. Имали смо друге идеје, али ми смо их замолили да све што су мислили да донирају да то ураде овдје и да се ова саобраћајна веза успостави. Они би тај посао да ураде брзо – каже Вешовић.

Милан Љиљанић директор Монтепута истиче да ни главна веза на Матешево није решавана, већ то завршавају у задњем моменту пред отварање аутопута.

– Најреалније је урадити привремену везу. Реално је да је то донација и најбрже рјешење, јер је свако друго нереално и треба пројекат – каже Љиљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:00