Амбуланта Дома здравља у селу Градац / фото: Иван Петровић Ипе
19/09/2021 u 06:28 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љекари поново у сеоским амбулантама на подручју главног града

Амбуланте су, након два мјесеца паузе, отворене посебним данима, а на Биочу, Ублима, Берима, Команима раде једном недјељно, а у селима Градац, Дрезга, Лијева Ријека, Пелев бријег и Затријебач - сваке друге седмице

Након двомјесечне паузе сеоске амбуланте Дома здравља поново су отворене па грађани здравствену заштиту могу добити једном седичном или једном у 14 дана у зависности од мјеста у којем доктори ординирају. Сеоско подручје без љекара је било у јулу и августу, а да би добили здравствену помоћ грађани су ишли у најближи дом здравља. Тако су у јулу и авсгусту биле затворене амбуланте у Пиперима, Кучима, Берима, Лијевој Ријеци, Љешанској нахији...

Из Службе за односе са јавношћу Дома здравља Подгорица наводе да су сеоске амбуланте у функцији од 1. септембра.

– Сеоске амбуланте су, како смо најавили у ранијем оглашавању, поново у функцији од почетка септембра. Као што наши суграђани из сеоских насеља знају, амбуланте су отворене посебним данима, а динамика рада је Биоче, Убли, Бери, Комани - једном недјељно, а Градац, Дрезга, Лијева Ријека, Пелев бријег и Затријебач - сваке друге седмице. Динамика којом сада наши љекари ординирају у сеоским амбулантамма испуњавају потребе грађана, а наравно, уколико буде потребе, сходно могућностима, наши љекари ће излазити на терен и у специфично договореним терминима – наводе из Службе за односе са јавношћу Дома здравља Подгорица.

Немају захтјева за педијатрима

Из Дома здравља наводе да из сеоских подручја нијесу имали захтјева да у амбулантама ординирају и педијатри.

–У сеоским амбулантама, за сада нисмо имали захтјеве за педијатријским услугама, али, као што смо већ поменули, уколико би се појавила потреба, Дом здравља Подгорица би одмах организовао и специфичнне термине за пружање услуга изабраног доктора за дјецу – саопштили су из Дома здравља Подгорица.

Мјештани Лијеве Ријеке задовољни су што су љекари поново почели да их обилазе, али наводе да би могли и чешће да долазе. У овој мјесној заједници љекари ординарају сваке друге седмице.

– Нашој мјесној заједници припадају села Душке, Кркор, Опасаница, Веруша, Љеворечке Тузи, тако да је ту доста грађана којима је потребна здравствена заштита. Од априла до новембра Веруша је пуна. Ми смо задовољни што је сеоска амбуланта поново отворена али сматрам да би љекари требали мало чешће да долазе. Такође, сматрам да би бар једном седмично требало организовати да долази санитет – каже Слађана Поповић Чађеновић из Лијеве Ријеке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:15