Nađa LJiljanić / -M. VUJISIć
28/05/2024 u 19:55 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljiljanić: Čarapić kaže ima većinu, vjerovatno sa DPS-om

Ona navodi da ne ulazeći u detaljnu elaboraciju izvještaja gradonačelnice Olivere Injac, osnovni razlog za glas protiv je što lokalna administracija na čelu sa njom nije ostvarila viziju sa kojom je nekada jedinstveni PES dobio povjerenje građana Podgorice

DPS je odlaskom spasio izvještaj gradonačelnice, a Vasilije Čarapić izjavio da ima većinu i bez nas pa vjerovatno misli na DPS, rekla je za "Dan" Nađa Ljiljanić, odbornica Pokreta za Podgoricu.

Ona navodi, da "ne ulazeći u detaljnu elaboraciju izvještaja gradonačelnice Olivere Injac, osnovni razlog za glas protiv je što lokalna administracija na čelu sa njom nije ostvarila viziju, sa kojom je nekada jedinstveni PES dobio povjerenje građana Podgorice".

– Svjedoci smo da se umjesto nove energije i najavljene posvećenosti u rješavanju tekućih pitanja, nastavilo sa negativnim praksama prethodne vlasti. Tu prvenstveno mislimo na partijsko zapošljavanje, izostanak principa odabira rukovodećeg kadra na osnovu stručnih referenci. Netransparentnost u radu. Kada je riječ o realizaciji projekata osnovna primjedba je nedovoljna efikasnost – rekla je Ljiljanić

Umjesto servisa građana, lokalna uprava je servis partija, navela je Ljiljanić

– Za sve navedeno se nijesmo borili. Očekivali smo kvalitativne promjene, a ne nastavak loših praksi, koje primjenjuju drugi politički akteri. Dosta puta citiran, s razlogom, Džon Kenedi, 35. i ujedno i najmlađi predsjednik u istoriji SAD-a je rekao " ne pitaj šta domovina može da učini za tebe, nego šta ti možeš da učiniš za domovinu". Malo razmišljanja nije na odmet – kaže Ljiljanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jul 2024 15:33