Удружење љубитеља Горице и природе / - ФБ удружења
13/06/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љубитељи Горице и природе очистили плућа Подгорице

Прво смо ишегали и дугачким ланцем акциjаша изниjели сломљену половину старог, великог бора, па смо онда уклањали осушене гране коjе додируjу тло са неколико стабала бора и чемпреса, да би на краjу ишегали и изниjели осушено стабло чемпреса, навели су из удружења

Посљедњу акциjу у сезони 2020/21. реализовали смо на западном ободу вршног платоа брда, до терена коjег смо детаљно очистили током 223. акциjе, навели су из Удружења љубитеља Горице и природе.

image

Чистили плућа Подгорице

- ФБ удружења

Прво смо ишегали и дугачким ланцем акциjаша изниjели сломљену половину старог, великог бора, па смо онда уклањали осушене гране коjе додируjу тло са неколико стабала бора и чемпреса, да би на краjу ишегали и изниjели осушено стабло чемпреса.

image

Крчење Горице

- ФБ удружења

У сезони 2020/21. (септ. 2020 - jун 2021) реализовали смо укупно 17 акциjа са 377 учешћа грађана Подгорице. Скоро пет мjесеци, од новембра до априла, због ковид забрана окупљања нисмо организовали акциjе.

Из шуме Горице смо ове сезоне ишегали и изниjели 98 стабала бора и чемпреса коjи су, од старости или због удара вjетра оборени, крчили терен брда и спречавали раст нове вегетациjе), велике количине вишка биљног отпада, десетине врећа пластичног отпада...

Захваљуjемо организациjама коjе су и током ове сезоне биле са нама: НВУ "Наше доба", НВО "Наша акциjа", Извиђачки клуб ЕХО и Извиђачки одред "Стара варош", градском Зеленилу и Чистоћи, као и свим љубитељима Горице и природе на учешћу у акциjама.

Током љета у Медитеранском врту организоваћемо занимљива предавања, проjекциjе, радионице и концерте, а детаљниjе информације обjавићемо благовремено.

Такође, током jула, августа и септембра традиционално организуjемо противпожарна дежурства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:38