Luka Rakčević i Dritan Abazović / - FOTO: SRđA BOLJEVIć
14/09/2022 u 20:12 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakčević: Naš grad nije ni švreceri droge, ni kriminal ni korupcija - mi smo naš grad

Na izbornoj konvenciji podgoričke URA predstaviće se nosilac njihove liste u Glavnom gradu za predstojeće lokalne izbore

Luka Rakčević biće nosilac liste "Pravo na grad", odlučeno je na sjednici koalicije URA i Civisa.

Na 4. izbornoj konvenciji podgoričke URA predstaviće se nosilac njihove liste u Glavnom gradu za predstojeće lokalne izbore.

-URA je posljednje 4 godine bila, uprkos malom broju odbornika, za borbu za zelenu Podgoricu. Ali smo sada odlučili da im sada pomrsimo rarune i da uzmemo viđstvo grada u svoje ruke. Jer ni mi nismo više isti, Podgorica ni Crna Gora nisu više iste. Želimo da Glavni grad postavimo na zdrave noge, da Podgorica postane zeleni baston i sinonim smo ekološke zaštite grada. Posbenu zahvalnost želim da pozdravim Luku Rakčevića s koji smo zajedno koračali, želeći da ostvarimo dajedno s njim sve naše zelene projekte. da se borimo za slobodu Gorice, Ljubovića, Morače, Ribnice... - kazala je MIlena Vuković Sekulović, dosadašnjaa predsjednica podgoričke URA.

Predsjednik Civisa dr Srđan Pavićević je kazao da mu je čast da dvije i po godine svjedoči jednom kvalitetnom i plodonosnom napredovanju.

- Koliko smo mi napredovali za ove dvije i po godine, toliko nisu drugi za dvije i po decenije - kazao je Pavićević.

URA može da bude, zamajac, amože i, kako kaže, i pobjednički poklićžč Ura.

- Na današnji dan mi smo slikovito predstavljeni u jednoj zelenoj peglici a pored nas kamioni, ali u ovoj peglici se nalazi sva budućnost, napredak, prosperitet...  i ne mogu nas preplašiti svojom veličinom jer je ona u našoj snazi, energiji i znanju - kazao je Pavićević.

Ministarka ekologije Ana Novaković Đurović kazala je da je sigurna da će na izborima ostvariti najbolji rezultat.

- Ja sam sigurna da će najljepša priča za ovaj grad biti ispričana onda kada ovaj grad bude prepoznat po razvoju grada, zadovoljstvu građana, po zelenilu. Podgorica je poznata po mnogo anegdota, puno priča, ovo je grad velikog kulturno-istorijsskog nasljeđa, ali postoji jedan podatak koji nije nimalo lijep - Podgorica je u Drugom svjetskom ratu bila jedan od najviše bombardovanih gradova. A onda je višeedecenijski mnogo puta od DPS-a bombardovana, ali još uvijek nije uništena. Jer duh ne možete da uništite i da srušite. Vrijeme je da URA vrati Podgoricu na evropsku listu gradova kao moderan evropski grad po najvišim standardima - kazala je Novaković Đurović.

Nosilac liste Luka Rakčević kazao je da smo ovih dana bili svjedoci mnogih predstavljana drugih partija, ali da URA nije isto što i oni.

- Oni kažu da su svi oni naš grad, ali naš grad nisu ni Verica Maraš, Bemaks, Violeta Klikovac ni Ivan Vuković ni Brano Gvozdenović ni Petar Ivanović. Naš grad nije ni šverc cigara ni Zoran Lazović ni švreceri droge ni kavački ni škaljarski klan, ni kriminal ni korupcija -mi smo naš grad - kazao je Rakčević. Ovaj grad je pokazao koliku dušu ima, kakvo srce ima. Ovo je grad koji je srušio DPS. 

Istakao je da se URA osam godina bori da sačuvamo resurse ovoga grada. Danas sa malo manje kose, malo više kila, a mnogo više iskustva svjedočimo jednoj drugačijoj Podgorici i Crnoj Gori. Uspjeli smo da odbranimo Kasarnu "Morača", da spriječimo da DPS uništi taj prostor betonom, uspjeli smo da spriječimo uništenje Njegoševog parka - istakao je između ostalog Rakčević.

Premijer u tehničkom mandatu i čelnik GP URA Dritan Abazović kazao je da se oni u Podgorici ne bore protiv Ivana Vukovića i DPS-a, URA se bori protiv korupcije i kriminala.

- Šef izbornog štaba njihov nije Ivan Vuković, nije Milo Đukanović, nego onaj iz Bemaksa. Njega treba pobijediti na ovim izborima - kazao je Dritan Abazović.

Na konvenciji je izabran podgorički gradski odbor URA koji broji 91 člana a za predsjednika odbora izabran je Luka Rakčević, čiji je rad kao odbornika predstavljen, odnosno njegov rad i doprinos koji su ga preporučili za vođstvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:30