Представници М:тела и Завода за хитну медицинску помоћ / -Срђан Бољевић
15/10/2021 u 13:33 h
Nataša Spaić, Danijela LjucovićNataša Spaić, Danijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

М:тел донирао пет фискалних каса за возила Хитне помоћи

Трошкове лиjечења и добиjање здравствених услуга у Заводу за хитну медицинску помоћ сноси осигураник, те jе стога неопходно издати одговараjући фискални рачун као доказ о пруженоj медицинскоj услузи, рекао је Вук Никовић, в.д. директора Завода за хитну медицинску помоћ

Компанија М:тел донирала је пет мобилних фискалних каса Заводу за хитну медицинску помоћ Црне Горе како би туристима који долазе у Црну Гору здравствени систем учинили модернијим и ефикаснијим. Извршна директорка М:тела Татјана Мандић саопштила је да у стратегиjи њиховог друштвено-одговорног пословања здравство увиjек имало примарну позициjу. О томе, како је навела Мандићева, свjедоче броjне донациjе у протеклих 14 година, попут донациjе Ургентном центру, Клиници за радиологиjу, Клиници за неонатологиjу, Ковид кол центар 1616, преко милион еура вриjедна донациjа за проjекат Телемедицина.

image

Издавање рачуна преко фискалне касе

-М:тел

– Данашња донациjа jе природан слиjед нашег досадашњег пословања и окренутости медицини како би грађанима и онима коjи нам долазе у посjету Црноj Гори учинили здравствени систем модерниjим и ефикасниjим. Од почетка године смо понудили м:фискал услугу као подршку државном проjекту увођења електронске фискализациjе у Црној Гори, а данас ево обезбjеђуjемо мобилне фискалне касе за теренска возила Хитне помоћи. Похвалила бих инициjативу министарке здравља Jелене Боровинић Боjовић и директора Завод за хитну медицинску помоћ Црне Горе Вука Никовића да уведу у законски прописане фискалне токове здравствене установе, чак и оне коjе су у државном власништву. Ми смо опредиjељени да наставимо са проjектом фискализациjе, и нашим сервисом помогнемо у спровођењу овог сjаjног проjекта – навела је Мандићева.

Вршилац дужности директора Завода за хитну медицинску помоћ Вук Никовић захвалан је на донацији.

– Усваjањем Закона о фискализациjи, Завод за хитну медицинску помоћ jе у обавези да оваj сегмент пословања транспарентно и организовано уреди у складу са законом. С обзиром на то да jе Црна Гора препозната као туристичка дестинациjа, а туристи из земаља Европе и свиjета коjи нас посjећуjу и коjи здравствено осигурање добиjаjу у матичноj земљи очекуjу адекватну здравствену заштиту и у нашој држави. Трошкове лиjечења и добиjање здравствених услуга у Заводу за хитну медицинску помоћ сноси осигураник, те jе стога неопходно издати одговараjући фискални рачун као доказ о пруженоj медицинскоj услузи. Уjедно, Завод ће фискализациjом у потпуности имати увид у сопствене приходе – рекао је Никовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:51