Miloš Mašković / -
09/04/2024 u 13:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mašković: Gradska TV nije objavila više od 54 odsto saopštenja opozicije

Na portalu Gradske RTV nisu objavljena moja saopštenja kojima kritikujem rad Gradske RTV, u kojima govorim o postupicima koji se vode protiv ustanove Kakaricka gora, o krizi vlasti u Glanvom gradu..., rekao je Miloš Mašković (SD)

Gradska RTV na svom portalu nije objavila preko pola saopštenja opozicije, tačnije 54 procenta od uredno dostavljenih saopštio je Miloš Mašković, odbornik Sociijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada. On je istakao i da je značajno smanjena pristupačnost predstavnika opozicije u odnosu na raniji period kada su u pitanju Dnevnik i Jutarnji program.

– Procenat o kojem govorim dobio sam iz Medijskog pula Socijaldemokrata. Riječ je o saopštenjima vezanim za gradske teme, a njih nešto više od 54 procenata nikada nije objavljeno. Tako nikada na portalu Gradske RTV nisu objavljena moja saopštenja kojima kritikujem rad Gradske RTV, u kojima govorim o postupicima koji se vode protiv ustanove Kakaricka gora, o kritikama na račun postupanja gradske uprave prema podstanarima, o krizi vlasti u Glanvom gradu... - rekao je Mašković.

On je kazao da je cenzura opozcije posebna tema kojom će se baviti i u budućem periodu.

– Važno je napomenuti da u ključnoj društveno-političkoj emisiji Referat, koja je proizvod nove upravljačke strukture, nikada nisu gostovali predstavnici opozcije, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou - istakao je Mašković.

Miloš Mašković kaže da je 14. marta od Gradske RTV tražio informacije o broju novozaposlenih od kada je na čelu Vladimir Otašević.

– Zatražio sam i informaciju o ugovorima u preuzimanju zaposlenih, sa posebnim akecentom na to iz kojih medija su ti zaposleni "preuzeti". Na dan 12. decembar 2023. godine, odnosno kada je Otašević stupio na dužnost Gradska RTV imala je 82 zaposlena. Za prva četiri mjeseca rada nove upravljačke strukture tog medija zaključeno osam ugovora o radu, posredstvom javnih oglasa ili konkursa. Zaposleno je troje novinara, tonski realizator, rukovodilac sektora produkcije, urednik ekonosmog programa, urednik portala, refenet za pravne poslove, kao i izvršni direktor. Posredstvom ugovora za privremeno ustupanje zaposlenih u decembru, januaru i februaru zaključeno je po šest ugovora o radu, dok je u martu takvih ugovora bilo sedam. Riječ je o ugovorima za ukupno deset različitih lica. Dakle, broj novozaposlenih po osnovu ugovora o radu porastao je za 22 procenta - kaže Mašković.

On ističe da što se tiče ugovora o djelu, zaključeno ih je sedam, za zanatske i stručne poslove, te da nije dobio podatke o ugovorima o povremenim i privremenim poslovima.

– Podaci koje sam iznio govore da je u Gradskoj RTV za samo četiri mjeseca nove upravljačke strukture angažovano 26 lica - istakao je Mašković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:11