/ -
15/12/2023 u 13:22 h
N.S.-M.L.V.N.S.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mašković o krivičnoj prijavi Ustanove na Kakarickoj gori: Pokušaj zastrašivanja odbornika

Pozivam predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović i gradonačelnicu Oliveru Injac da se nedvosmisleno izjasne o načinu ophođenja jednog direktora prema odborniku u Skupštini Glavnog grada koji je samo radio svojk posao, naveo je Mašković

Šef kluba odbornika SD-a Miloš Mašković dao je izjavu policiji po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnijela ustanova na Kakarickoj gori zbog, kako je naveo, tvrdnje da je direktor Marko Čađenović prekršio Zakon o zaštiti ličnih podataka jer je iznio podatke dva bivša korisnika ove ustanove. Mašković je naveo da je krivična prijava pokušaj zastrašivanja, pokušaj da odustane od toga da se bavi problematikom u ovoj javnoj ustanovi.

– Mene kao odbornika pripada po Poslovniku Skupštine Glavnog grada pripada da se bavimo javnim ustanovama čiji je osnivač Glavni grad samim tim i ovom javnom ustanovom. Pozivam predsjednicu Skupštine Glavnog grada Jelenu Borovinić Bojović i gradonačelnicu Oliveru Injac da se nedvosmisleno izjasne o načinu ophođenja jednog direktora prema odborniku u Skupštini Glavnog grada koji je samo radio svojk posao. Nikada do sada nije zabilježeno da je jedna javna ustanova tužila odbornika samo zato što je radio posao koji ga pripada po Poslovniku – naveo je Mašković.

Podršku Maškoviću pžispred Centra bezbjednosti Podgorica pružili su odbornici DPS-a, SDP-a, LP-a i Građanske inicijative 21. maj. Šef kluba odbornika DPS-a Andirja Klikovac saopštio je da je ovo još jedan način na koji gradska uprava vrši pritisak na odbornike opozicije.

– Ovo je jedan od pritisaka koji je dobio epilog u vidu jedne krivične prijave koja duboko vjerujem da će biti odbačena jer je neosnovana. Ovo je pokušaj da se zastraši kolega Mašković da ne pokreće procedure koje će dovesti do potpune istine. Naš zajednički stav je da ćemo sve nepravilnosti i u narednom periodu prijavljivati. Nema toga pokušaja zastrašivanja koji dolazi sa nivoa Glavnog grada koji će uspjeti da sprioječi da do građana Podgorice dođe istina –naveo je Klikovac.

Šef kluba odbornika GI 21. maj, SDP-a i BS-a Aleksandar Saša Zeković smatra da je postupak ustanove na Kakarickoj gori neprihvatiljiv.

–Nijke u redu da se resursi građana Podgorice koriste za ovakav vid obračuna sa neistomišljenicima i ono što je posebno važno-sa kritičarima. Mislimo da nije dobra kriminalizacija kritičara koja se sprovodi na ovaj način, da resursi ustanove nisu smjeli na ovaj način biti iskorišteni – rekao je Zeković.     

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MAŠKOVIĆ PRES
05. maj 2024 22:41