/ -
21/10/2022 u 14:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Memorandum Glavnog grada i NVO Centar za klimatske promjene: Sarađivaće u oblasti životne sredine

U pitanju je saradnja svih društvenih aktera, naročito onih čije je djelovanje usmjereno na kreiranje kvalitetnijeg životnog ambijenta, saopštila je Branka Knežević, iz Sekretarijata za planiranje prostora

Glavni grad Podgorica i NVO Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica potpisali su memorandum o saradnji u oblasti životne sredine i klimatskih promjena. Cilj memoranduma, kako je saopšteno iz Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, je uspostavljanje i razvoj saradnje u oblasti životne sredine i klimatskih promjena (zelene agende), sa akcentom na prioritizaciju pitanja zaštite životne sredine u svim segmentima i oblastima djelovanja Glavnog grada i jačanja svijesti građana o nužnosti zaštite životne sredine.

Predstavnik Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Branka Knežević saopštila je da je u pitanju saradnja svih društvenih aktera, naročito onih čije je djelovanje usmjereno na kreiranje kvalitetnijeg životnog ambijenta i jedna je od ključnih pretpostavki dugoročnog očuvanja sredine u kojoj živimo.

Direktorica NVO Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica Ivana Vojinović kazala je da je za oblast životne sredine i klimatskih promjena partnerstvo ključni preduslov rješavanja kompleksnih problema.

– Centar će svojom ekspertizom i iskustvom dati doprinos unaprijeđenju ove politike i aktivnostima na izgradnji Podgorice kao klimatski neutralnog grada u okviru nedavno pokrenute EU misije za klimatski neutralne i pametne gradove do 2030. godine, čiji je Glavni grad član. Glavni grad nastavlja da ovakvim i sličnim aktivnostima posvećeno radi na očuvanju životne sredine, ali i na planu zašitite od negativnih uticaja klimatskih promjena – poručeno je iz Sekretarijata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 06:17