/ -
15/03/2022 u 16:09 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијења се режим рада у вртићу "Драган Радуловић": Дјеца ће бити више на отвореном

Циљ планираних измjена jе оплемењивање васпитно-образовног процеса садржаjима и активностима по мjери дjетета и подизању квалитета на већи ниво, кажу из ЈПУ "Ђина Врбица"

Управа ЈПУ "Ђина Врбица" сачинила је aкциони план измјене дневног ритма рада вртића који је прилагођен у већој мјери дјетету, развојним потребама, афинитетима... Министарство просвјете, науке, културе и спорта спровело је истраживање у циљу унапређења нивоа и квалитета садржаја те дало јасне инструкције и смјернице шта је требало имплементирати. Примjена пробног, измиjењеног дневног ритма рада почела је јуче у вртићу "Драган Радуловић" гдје је уписано 1.100 малишана. Из установе кажу да измjена обухвата само вртићке групе, не и јаслене.

– Jедина измjена коjа се тиче jасленог узраста, односи се на вриjеме приjема дjеце коjе jе ограничено од 6 до 8 часова. Циљ планираних измjена jе оплемењивање васпитно-образовног процеса садржаjима и активностима по мjери дjетета и подизању квалитета на већи ниво. Фокус jе на квалитету. Нагласак је на већем степену индивидуализациjе васпитно-образовног рада, интензивирању физичких активности и боравка на отвореном. Урадили смо измjене у дневном ритму рада. Приjем дjеце је од 6 до 8 сати, а затим слиједе доручак и задовољавање хигиjенских потреба. Прва ужина је у 10:30 часова, а ручак од 11:45 до 12:30 сати. Први одлазак кући је од 12:40 до 13 сати, затим слиједи поподневни одмор до 14:15 часова, те ужина до 15 сати. Слиједи одлазак кући од 15 до 17 часова – кажу из установе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:36