Jakov Milatović / - DAN
04/12/2022 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović odgovorio Vukoviću: Ne konsultujem se sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice

Razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije, poručio je Milatović

Nakon što je juče aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković uputio Jakovu Milatoviću, kao najizglednijem kandidatu za budućeg gradonačelnika, poziv za konsultacije u ponedeljak, Milatović mu je odgovorio. 

Njegov odgovor prenosimo u cjelosti:

"Gdine Vukoviću, kao civilizovan i racionalan čovjek - uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti, sastaću se sa Vama na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od strane većine odbornika, budem izabran za gradonačelnika Podgorice.

Do tada, želim da vjerujem da ćete uložiti onoliko slobode koliko vam je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča.

Uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju. 

Građani su Vukoviću rekli da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula! Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju.

Da je Vukoviću stalo do građana, imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore. Međutim razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije.

Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima - što upravo izbori i jesu - i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj."

Vuković pozvao Milatovića na konstulacije: Spreman sam da pomognem

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. februar 2023 19:31