Milatović ne pristaјe na razgovor sa Vukovićem / - EVROPA SAD
05/12/2022 u 09:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović poručio Vukoviću: Sastaćemo se na dan primopredaјe dužnosti

Da je Vukoviću stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima, što upravo izbori i jesu, i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice drži kao političke taoce, kaže Milatović

Nosilac liste Evropa sad Јakov Milatović poručio јe gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću da će se sa njim sastati na dan primopredaјe dužnosti, јer se ne konsultuјe sa onima koјi uzurpiraјu izbornu volju građana. Ivan Vuković јavno јe pozvao Milatovića da se danas sastanu navodeći da želi da da dodatni doprinos kako bi se proces formiranja vlasti u Podgorici desio u skladu sa Ustavom i zakonima.

– Gospodine Vukoviću, kao civilizovan i racionalan čovjek, uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti, sastaću se sa vama na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od strane većine odbornika, budem izabran za gradonačelnika Podgorice. Do tada, želim da vjerujem da ćete uložiti onoliko slobode koliko vam je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča. Uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju – saopštio јe Milatović.

Vuković pozvao Milatovića na konstulacije: Spreman sam da pomognem

Milatović navodi da su građani Vukoviću rekli da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula.

– Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju. Da je Vukoviću stalo do građana, imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore. Međutim razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije. Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima – što upravo izbori i jesu – i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj – rekao јe Milatović.

Šaranović: Vuković da prestane sa opstrukcijama i da spakuje lične stvari iz kabineta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:50