Са једног од ранијих састанака Савјета родитеља / -Архива
14/08/2021 u 07:30 h
Andrijana Dabanović, Danijela LjucovićAndrijana Dabanović, Danijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милошевић: Чека се договор управе школе и министарства

Посјећамо,ученици Основне школе "Владимир Назор" од фебруара наставу похађају онлајн јер је објекат школе небезбједан за боравак у њему

Нови предсједник Савјета родитеља ученика Основне школе "Владимир Назор" је Јелена Милошевић. Она је замијенила досадашњег предсједника Дарка Грујића, који из личних разлога није више могао обављати ту функцију.

– Радићу за добробит наших ученика. Уједно ћу бити ту за сваког родитеља који има било какав захтјев, сугестију, примједбу или предлог, а већина ће одлучити о томе како ћемо даље реаговати и дјеловати. Све што будем радила биће на основу мишљења већине, транспарентно и у корист дјеце и родитеља. То је нешто због чега ми је драго што су ме родитељи изабрали и захвална сам им на указаном повјерењу, јер су препознали мој рад и труд око свега што нам се дешава – казала је Јелена Милошевић.

Ученици ове васпитно-образовне установе од фебруара наставу похађају онлајн јер је објекат школе небезбједан за боравак у њему. Родитељи су мјесецима од надлежних тражили рјешење, како би се од септембра дјеца вратила у школске клупе. Министарство просвјете, науке, културе и спорта предложило је да се дјеца подијеле у двије школе, односно ОШ "Саво Пејановић" и ОШ "Марко Миљанов". Због проблема са организовањем превоза и раздвајања дјеце у двије школе родитељи су то одбили и предложили да се касарна Маслине прилагоди за похађање наставе. Међутим, Министарство одбране није дало одобрење за то, тако да се још не зна гдје ће дјеца од септембра наставити школовање.

– Наш став од почетка цијеле ове приче је да дјеца буду у једном објекту. За сво ово вријеме тај објекат се могао наћи и прилагодити за одвијање наставе. Остаћемо при ставу да дјеца буду у касарни Маслине. На састанку смо разматрали неке опције. Међутим, не можемо донијети коначан став, јер чекамо да се донесе одлука па ћемо ми реаговати у складу са тим. С ходно одговору управе наше школе и Министарства просвјете, науке, културе и спорта ми ћемо у складу са тим реаговати и сагледати да ли то дјеци одговара. Такође, морамо сачекати да се представници одјељења наше школе у Савјету консултују са другим родитељима да бих могли да изађемо са коначним ставом. Желимо да све радимо заједно и да сви родитељи буду упознати са комплетном ситуацијом – рекла је Милошевић.

Састанку Савјета родитеља присуствовала је и директорица ОШ "Владимир Назор" Љиљана Марковић. Након састанка Марковић није жељела да даје изјаве за медије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:15