На базару се нашло за свакога понешто / Лазар Ружић
17/12/2021 u 22:17 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мини базар за макси ужитак свих генерација

У оквиру Подгоричке ноћи Туристичка организација Подгорице синоћ је организовала Мини базар у Блоку пет. Бројни посјетиоци су могли да дегустирају кувано вино, козје производе, Додо сендвиче, али и да купе разне рукотворине и сувенире ручно рађене, као и да уживају у музици

У оквиру Подгоричке ноћи Туристичка организација Подгорице синоћ је организовала Мини базар у Блоку пет. Бројни посјетиоци су могли да дегустирају кувано вино, козје производе, До до сендвиче, али и да купе разне рукотворине и сувенире ручно рађене, као и да уживају у музици. Највеселија су била дјеца која су играла и уживала у дружењу са другарима.

image

Посластице за најмлађе

Лазар Ружић

Суорганизатор манифестације Жарко Станишић, познатији као аниматор за дјецу Жарко Жабац, истакао је да су у склопу Подгоричке ноћи оживјели парче Блока пет са Мини базаром да мало опипају пулс народа из овог кварта.

– Блок пет је можда најурбанија цјелина у Црној Гори, јер је уређан плански и пропорционално. Имамо десетак штандова на базару. На штандовима се може наћи цвијеће, сувенири, рукотворине, креативни кутак за дјецу, кувано вино, "Мој имагинаријум" хуманитарна акција, сакупљамо средства за једну дјевојчицу из Бара, тако да куповином књиге донирате новац, Ла миа каза са декоративном расвјетом, газдинство Потпарић... Музика је бирана тако да иде дио дјечих пјесама, божићних, евергрин, а затим и дио градских подгоричких пјесама – казао је Станишић.

image

Кувано вино да угрије душу

Лазар Ружић

Излагач Сузана Перишић Потпарић, из газдинства Потпарић са Причеља, истакла је да се на њиховом штанду могу наћи козји производи, али и разне врсте накита.

– Имамо мини фарму коза, бавимо се производњом млијека, разних сирева. Кћерке раде рајфове, шоље, накит, брошеве, прстење, минђуше, тако да се то нашло у понуди на нашем штанду. Излагали смо наше производе на Пиперском брашњенику прије двије године и ово је други пут да учествујемо на некој оваквој манифестацији. Велико је интересовање и посјећеност на базару. Овако мањих базара би требало да има више да се чешће одржавају, да се вратимо у неку рутину и нормалу, јер је корона све пореметила – казала је Перишић Потпарић.

image

Празнични уникати привукли највише погледа

Лазар Ружић

Драгана Латковић навела је да је на базару добра понуда и лијеп избор музике за дјецу.

– Ова манифестација је организована одлично, мислим да свака мјесна заједница треба да се ангажује да нешто слично направи. Свака част организаторима на овако лијепој манифестацији. Дјеца уживају у догађају, њима недостаје дружење и ово им је спектакл – поручила је Лаковић.

image

Породично дружење

Лазар Ружић

Да оваквих манифестација фали граду потврђује и Мирела Боровић.

– Са жељом да атмосферу коју је корона наметнула у контролисаним условима одржан је Мини базар да се осјети новогодишњи дух. Изложили смо брошеве, слике, новогодишње украсе и све оно што је у овом периоду актуелно. Лијепа је атмосфера, посјетилаца има доста. Оваквих догађаја требало би да буде више и надам се да ће се чешће организовати, у сусрет прољећу, за 8. март, а не само за Нову годину – истакла је Боровић.

image

Богата понуда новогодишњих украси

Лазар Ружић
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:33