Ђаци, школа / - фото: Д.Љ
06/08/2021 u 07:30 h
Danijela Ljucović, Andrijana DabanovićDanijela Ljucović, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство одбране не да касарну за учионице

Што је најбитније сарадња између свих страна је успостављена, сви морамо имати разумијевања и на крају ћемо сигурно за добробит дјеце наћи неко рјешење, истакла је Марковић

Министраство просвјете предлаже да ђаци од првог до петог разреда наставу похађају у ОШ „Саво Пејановић“, а од шестог до деветог у ОШ „Марко Миљанов“, а родитељи да се обезбиједи један објекат за наставу и превоз за све ученике

Савјет родитеља ОШ „Владимир Назор“ састао се јуче са в.д. директора Љиљаном Марковић након што је до њих стигла информација да Министарство одбране није уступило касарну Маслине за организацију наставе од септембра. Ученици ове васпитно-образовне установе од фебруара ове године наставу су похађали онлајн, након што је утврђено да је објекат небезбједан за боравак дјеце.

Сатанак родитеља и управе школе јуче је трајао скоро два сата, али јасан одговор око почетка наставе, гдје би ученици требали да почну школску годину родитељи нијесу добили. В.д директора Љиљана Марковић истакла је да је претходно је организован састанак Министарства просвјете са управом школе.

– Министарство одбране дало је негативан одговор, нијесу одобрили да ђаци похађају наставу у касарни, јер није безбједна за боравак ученика у њој. Министарство просвјете, културе, науке и спорта нама је предложило да наши ученици иду у двије школе. Од првог до петог разреда школу би похађали у ОШ „Саво Пејановић“, а од шестог до деветог би ишли у ОШ „Марко Миљанов“. Наравно, распоред би ускладили са овим школама. Родитељи имају други предлог. Ми ћемо изаћи у сусрет колико будемо у могућности, али ове двије школе су једина солуција коју је министарство предложило. Што је најбитније сарадња између свих страна је успостављена, сви морамо имати разумијевања и на крају ћемо сигурно за добробит дјеце наћи неко рјешење да би сви ученици од 1. септембра кренули у школу. То нам је свима приоритет и циљ и опција неће бити да се онлајн прати настава – истакла је Марковић.

Предсједник Савјета родитеља Дејан Радошевић навео је да захтијевају да се обезбиједи објекат у којем би сва дјеца заједно похађала наставу, а ако буду морали да иду у двије школе да се за све обезбиједи превоз. Радошевић је нагласио да су изненађени одлуком да се у касарни не похађа настава, те да су очекивали да ће се наћи неко рјешење.

Нијесмо стигли да комуницирамо са свим родитељима и искрено сви смо очекивали да ће се наћи неко рјешење, да се дио касарне уступи за школу. Мислим да је могло да се нађе неко рјешење да се тај објекат користи, али немамо још конкретан разлог шта је то пресудило да се он не користи. Доведени смо пред свршен чин, биће састанак савјета поново како би дошли до већинског става родитеља. Направиће се анкета да се види за колико ђака треба да се обезбиједи превоз – казао је Радошевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:38