/ -
02/12/2023 u 16:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mišković (SD): Čađenović da kaže ko je za unošenje narkotika u ustanovu "Kakaricka gora" snosio odgovornost

Predsjednica Savjeta za prevenciju narkomanije Maja Miročević Rotolo saopštila je da je sazvala sjednicu Savjeta na kojoj će se raspravljati o alarmantnim dešavanjima u ustanovi

Šef kluba odbornika SD-a Miloš Mišković obratio se Agenciji za zaštitu podataka tražeći informaciju da li će protiv Marka Čađenovića, direktora ustanove na Kakarickoj gori, pokrenuti postupak zbog kršenja podataka o zaštiti ličnosti jer je u javnim istupima objelodanio lične podatke dva bivša štićenika.

Mašković je na pres konferenciji saopštio da je javnim istupom direktor ustanove na Kakarickoj gori potvrdio da su u ustanovu uneseni narkotici ali je zaboravio da kaže ko je za to snosio odgovornost i da li je neko sankcionisan. Mašković je naveo da je najviše problematično kod istupa direktora to što je imenovao dvoje bivših štićenika te ustanove čime je prekršio njihova prava. On se osvrnuo i na izjavu Čađenovića da nije član nijedne političke partije. 

- Moramo odgovoriti Čađenoviću da je član Nove srpske demokratije i da je kao kad došao na čelo ustanove. Mi ni dan danas nismo dobili biografiju Čađenovića koja se krila, a ni njegov program rada. Posebno je sporno da je ovo Čađenoviću prvi posao na rukovodećoj poziciji u životu. Razumljivo je da direktor nema objektivnu odgovornost iako bi ona trebala da postoji - rekao je Mašković.

Predsjednica Savjeta za prevenciju narkomanije Maja Miročević Rotolo saopštila je da je sazvala sjednicu Savjeta na kojoj će se raspravljati o alarmantnim dešavanjima u ustanovi.

- Nismo dobili odgovor kako su se lica koja su se lijecila u ustanovi našla u situaciju da konzurmiraju narkotike i zadatak Savjeta je da to ispita - rekla je ona.

Odbornik Građanske inicijative 21.maj Aleksandar Saša Zeković je naveo da nije prvi put da se dešava ova situacija.

- Ne isključujem da su prethodne strukture bolje prikrivale loše stanje u ustanovi. Predlažem da sve političke partije izađu iz organa upravljanja ustanove i da se imenuju stručna lica. Direktor je ozbiljno prekoračio svoja ovlašćenja u istupima - rekao je Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 01:31