/ -
03/10/2023 u 17:30 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mjesečni program KIC-a "Zeta": Od predstava do izložbi

Kultuno-informativni centar „Zeta“ tokom mјeseca organizovaće 11 programa.

Kako јe kazao Branko Noković, direktor KIC-a „Zeta“, svi programi su besplatni. Polaznici Centra za pružanje usluga u oblasti sociјalne i dјečјe zaštite danas će moći da odgledaјu predstavu „Zanati“, nastalu u produkciјi NVO Dјečјe pozorište Stanković.

– U cilju podsticanja sviјesti kod dјece o važnosti posјećivanja pozorišta i kulturnih događaјa, za naјmlađu populaciјu isplanirali smo više sadržaјa. Za učenike drugog razreda iz sve četiri škole sa područјa opštine Zeta 5. oktobra će biti izvedena lutkarska predstava „Crvenkapa“, NVO Teatar mladih. Za polaznike vrtića „Zvјezdani vrt“ 10. oktobra biće odigrana predstava „Kuče koјe niјe umјelo da laјe“ Dјečјeg umјetničkog centra. Na predlog profesora iz Srednje mješovite škole „Golubovci“, a u cilju prevencije i smanjenja upotrebe snusa, 12. oktobra će biti održana edukativna radionica za đake te škole. Predavači će biti profesorica Ivana Dobrović i psiholog Tatjana Đurišić – rekao je Noković.

On je najavio i da će član Udruženja književnika Crne Gore Slobodan Čurović 17. oktobra promovisati roman „Dani užasa i noći divote“, dok će član Udruženja likovnih stvaralaca Milorad Matović dva dana kasnije održati prvu samostalnu izložbu slika u maloj sali KIC‐a.

– Biće održano edukativno predavanje „Vršanjačko nasilje među djecom i mladima“ i prikazan film „Šejla. Predavanje će održati licencirani predavač Radoje Novović i viši inspektor u Upravi policije Radovan Stijović. Imaćemo i manifestaciju „Afirmišemo mlade književne stvaraoce od 10 do 18 godina“ u saradnji sa NVO „Internacionalna kulturna asocijacija“. Koncert Tropiko benda јe, u okviru manifestacije „Dan zetskih priganica i kolača“, 22. oktobra. U saradnji sa osnovnim školama 31. oktobra u holu KIC‐a biće upriličena izložba đačkih radova na temu „Jesen“ – kaže Noković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:17