Киша отежава кретање становницима Бохињске улице / -Д.Љ.
24/04/2022 u 10:21 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Бохињске траже комплетну реконструкцију коловоза: Доста им је закрпа на закрпу асфалта

Све могуће комуналије смо платили када смо куће радили, фекалну канализацију смо добили послије 30 година, док је тротоар свако правио у својој режији како је могао, навели су мјештани

Када пада киша Бохињска улица на Старом аеродрому је једва проходна, јер њоме тече права ријека. Мјештани наводе да се њоме тада не може проћи, јер немају атмосферску канализацију, те да им проблем ствара и испуцао асфалт који је прекривен рупама. Кажу да су приликом градње објеката уредно платили све комуналије, да су фекалну канализацију добили после 30 година, а тротоар правили у својој режији како је ко стигао. Да ли је, и уколико јесте, планирана реконструкција ове улице питали смо Главни град. Поручено нам је да ће одговор послати након празника.

Житељ улице Веско Рашовић каже да када пада киша не могу изаћи из куће, те да је неопходно да се уради атмосферска канализација.

image

Веско Рашовић

-Д.Љ.

– Када пада киша улицом тече рјечица. Тротоара нема, сами смо испред кућа бетонирали. Два, три пута смо се обраћали Главном граду, слали смо и видео снимке да виде какво је стање у улици. Одговорено нам је да чекамо боља времена. Сада до када ће то бити не знамо. Оно што је најгоре је да смо све могуће комуналије платили када смо куће радили. Колико сам платио комуналије могао сам да подигнем још један спрат куће. Фекалну канализацију смо добили послије 30 година. Атмосферску немамо још, и управо због тога плави улица. Асфалт је испуцао, а и њега смо сами плаћали када се радила улица и од тада су само рупе крпљене једном годишње. Није ми јасно зашто кад су правили фекалну а нијесу атмосферску – поручио је Рашовић.

Његов комшија Веселин Илинчић наводи да улица нема тротоара, да је пуна рупа које се само крпе повремено.

– У нашој улици када пада и мања киша не може се без чизама проћи. Уништавају се аута, али за то није брига никога. Да пођете у осигуравајућа друштва ништа не можете да наплатите. Неопходно је да се што прије ова улица комплетно реконструише – навео је Илинчић.

image

Веселин Илинчић

-Д.Љ.

Он је истакао да је Старом аеродрому ситуација у свим улицама слична.

– Треба знати направити нагиб како би вода отицала. Мало остружу асфалт и поставе нови. Асфалтирају се улице, тако што се намјештају послови. Нико на свијету те радове не би примио. За двије године опет ће да се ради то исто, а то све народ плаћа – закључио је Илинчић.

Љубица Лончар каже је стање у улици ужасно, те да би је требало што прије реконструисати.

– Када је прошла фекална канализација само је асфалт закрпљен. Рупе су тада почеле да се отварају. Требало би је комплетно пресвући новим асфалтом. Вода се скупља дуж цијеле улице, јер кад су крпили тај дио је испао височији. Због тога нам вода отиче у двориште, направи се блато и разноси свуда. Нема ни ивичњака, тротоара, стање је грозно, све би то требало направити. Муж ми је у инвалидским колицима, пуно је препрека, неравно и не може да изађе да прошета – истакла је Лончар.

image

Небојша Поповић

-Д.Љ.

Мјештанин Небојша Поповић наводи да би требало улицу пресвући новим асфалтом, али и тротоар направити.

– Највећи проблем у овој улици настао је када је рађена фекална канализација, јер је тај дио само закрпљен. Због тога су се отвориле рупе, велика вода се купи и брже пропада и асфалт. Немамо ни тротоара, ваљало би да се уради на једној страни. Комплетну улицу треба пресвући новим асфалтом, али да се направи под падом да би вода могла да отиче. Добро би било да се уради и атмосферска канализација, али то су велика улагања. Она се могла можда направити када и фекална, али вјероватно о томе тада нико није размишљало – закључио је Поповић.

Д.Љ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:21