Становници Улице Гојка Радоњића принуђени да паркирају на калдрми / -М.Л.В.
14/07/2021 u 08:20 h
Milica Vujisić, Danijela LjucovićMilica Vujisić, Danijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани дијела Старе вароши немају паркинг, а на улици забрањено паркирање

Принуђени смо да паркирамо овдје, из Комуналне инспекције су долазили да нас упозоравају. Не можемо кола остављати на Конику или у неко друго насеље, а овдје живимо, каже Мишо Вукчевић

Становници дијела Улице Гојка Радоњића у Старој вароши су у потпуно безизлазној ситуацији јер немају мјеста за паркинг, а у улици је паркирање забрањено. Због тога им стижу опомене да ћи „паук“ почети да им односи возила. Кажу да су се обраћали надлежежним институцијама, али им до сада нико одговорио.

Мишо Вукчевић наводи да су се мјештани обраћали Главном граду, Комуналној инспекцији, Секретаријату за саобраћај и писали петицију да се нађе рјешење за паркинг, али да им нико није одговорио.

image

Мишо Вукчевић

-М.Л.В.

– Принуђени смо да паркирамо овдје, из Комуналне инспекције су долазили да нас упозоравају. Не можемо кола остављати на Конику или у неко друго насеље, а овдје живимо. Нека нађу решење ми смо за сваки договор. Улица је требало да буде једносмјерна до пола, али зашто није не знам – казао је Мишо Вукчевић.

Мјештанин Драган Вукчевић наводи да немају паркинг у близини и да не могу ауто сатвити у џеп.

image

Драган Вукчевић

-М.Л.В.

– Да се направи барем једносмјерна улица било би боље. Требало би да имамо означен паркинг за наша аута. Овдје се паркирају људи и из осталих насеља и иду да завршавају послове и то омета саобраћаја. Најмање је наших кола. Комунална инспекција је долазила и стављала опомене, па смо слали дописе. Хтјели су да нас кажњавају, а немам гдје друго да се паркирам – каже Драган Вукчевић.

Старосједилац Споменко Чабаркапа истиче да је у улици постављен знак забрана паркирања и заустављања, али да станари немају алтернативу јер паркинга нема.

image

Споменко Чабаркапа

-М.Л.В.

– Ова улица је направљена као и све, прво се уради, па кад се све заврши онда се гледају потребе грађана, а требало би да се све испланира према нашим потребама. Пријете да ће доћи „паук” да нам уклони возила. Ми само желимо своја права на паркинг. Мислим и да ова калдрма није функционална,јер је за старије људе опасна и као и мајке са бебама – истакао је Чабаркапа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:47