/ -
21/12/2022 u 12:41 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mještani Komana ponovo zaustavili prevoz tereta iz kamenoloma

Mi smo javno prozvani od strane jednog poslanika da uništavamo put. Ne uništavamo put nego je on nama najpotrebniji i bilo šta da se desi mi bi ga sanirali, poručio je Milutin Jokić, vlasnik firme Jokić Kimont- Kotor

Mještani Komana ponovo su na sat vremena blokirali prolaz kamionu firme Jokić Kimont- Kotor zbog prekoračenja nosivosti koja je dozvoljena na putnom pravcu Ćafa-Dolovi. Na ovom putnom pravcu dozvoljena nosivost je osam tona, dok kamion ove firme, kako tvrde mještani, prevozi teret iz kamenoloma od preko 30 tona. Mještani Komana tvrde da im zbog prekoračenja nosivosti propada novi asfalt.

Mještanin Komana Darko Radonjić kaže da neće dozvoliti da kamioni pod utovarom prolaze putem.

–U pola 7 sam krenuo ka Podgorici i kamion kotorske firme je krenuo ka kamenolomu. Obavijestio sam mještane i nas nekoliko ga je sačekalo na put. Kamion je prevozio preko 30 tona kamena. Zvali smo policiju ali nam je policajac rekao da on nema osnova da mu napiše prijavu. Pošto je već bio prošao pola puta mi smo ga pustili da prođe. Nama je saopšteno da je policija vozaču usmeno saopštila da ne može da vozi. Mi smo ga danas pustili ali sledeći put nećemo pa bio kamion prazan ili pun – rekao je Radonjić.

Vlasnik firme Jokić Kimont- Kotor Milutin Jokić saopštio je da je njihova firma legalni koncesionar.

– Mi smo javno prozvani od strane jednog poslanika da uništavamo put. Mi put ne uništavamo nego je on nama najpotrebniji i bilo šta da se desi putu mi bi ga sanirali. Ja sam dao svoje mašine da se mještanima probije put do kuća tamo gdje on ne postoji. Nije mi jasna poetna svega ovoga. Mi smo slali Sekretarijatu za saobraćaj da nam se dostavi ko je i po čijem osnovu postavio znak da je dozvoljena nosivost na putu 8 tona, ali nismo dobili odgovor. Nije mi jasno zašto neko brani put od mene kojem je on najpotrebniji – rekao je Jokić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:08