Са прошлонедјељног протеста мјештана / Архива Дана
06/06/2022 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захтјев мјештана неколико насеља нема алтернативу: Прикључак, а не само поглед на аутопут

Разрађуjемо моделе градње саобраћаjница коjе би послужиле као привремена рjешења, како би у наjкраћем року биле функционалне обjе петље, док се не изграде прописне саобраћаjне везе са постоjећим регионалним путем, казали су из Агенције за изградњу

Становници Веруше, Лијеве Ријеке, Опасанице, Букумирског језера, Хан Гаранчића, Љеворечких Тузи и Увача у уторак ће добити коначан одговор од надлежних да ли се могу надати прикључку на аутопут који траже у мјесту Лопате. Прије неколико дана ималу су састанак са представницима Главног града, Монтепута и Министарства капиталних инвестиција који су тражили рок до уторка како би сакупили потребне информације. Мјештани остају при ставу да ће на дан отварања блокирати аутопут уколико се њихови захтјеви не испуне.

– Ако нам не испуне захтјеве ми нећемо одустати. На том састанку су рекли да овај крак који ће бити привремени је надлежност и државе и Града, али да ће све ускладити. Тражимо само пут да се могу два возила мимоићи – каже Свето Оровић, мјештанин.

Из Агенције за изградњу и развој Подгорице на чијем је челу Срђан Раичевић кажу да су позитивно одговорили на позив надлежних државних институциjа да партиципира у реализациjи овог наjважниjег инфраструктурног проjекта.

– Наручена jе израда проjектних рjешења за повезивање петљи Пелев Бриjег и Веруша са регионалним путем Биоче - Матешево. Како постоjи очекивање да профили саобраћаjница буду габарита регионалних путева, што jе надлежност државних органа, у сарадњи са Министарством капиталних инвестициjа, Монтепутем, Управом за саобраћаj разрађуjемо моделе градње саобраћаjница коjе би послужиле као привремена рjешења, како би у наjкраћем року биле функционалне обjе петље, док се не изграде прописне саобраћаjне везе са постоjећим регионалним путем – казали су из Агенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 10:20