Раскопана улица ствара невоље мјештанима и ђацима / -
03/02/2022 u 10:07 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Тиватске улице позивају надлежне: Доста прекопавања, може ли мало асфалтирања

Саобраћајница се сваке друге или треће године прекопава, пресјече се и направи канал, да ли за воду, струју или телефон, радови у њој никако да се заврше, кажу мјештани

Због градње атмосферске канализације Тиватска улица у Толошима раскопана је више од два мјесеца. Поприлично уска и прометна, као и остале у овом насељу и када се у њој ништа не гради ствара невоље како мјештанима тако и великом броју дјеце којима је она главни пут до школе. Мјештани наводе да се саобраћајница стално за нешто прекопава и никако да се заврши. Кажу да када су видјели да се ради, надали су се да ће ј проширити, направити тротоаре и фекалну канализација, али како је градња одмицала схватили су да од тога нема ништа, те да ће се ова улица опет наново копати.

Становник улице Војислав Пудар је истиче да се због велике количине воде која се сакупљала у овој саобраћајници ради атмосферска канализација, али да радови предуго трају, те упићује апел градоначелнику да се што прије ријеши проблем.

image

Војислав Пудар

-

– Саобраћајница је веома фреквентна, велики број аута и дјеце пролази њоме. Раскопана је скоро два мјесеца, нико ништа не рјешава. Аутима не можемо да приђемо својим кућама, ђаци не могу да прођу. Урадили су само атмосферску канализацију, јер се раније велика количина воде скупљала, па ће опет за нешто ново да је копају. Па погледајте, имамо само четири контејнера и зато се смеће разбацује на све стране – навео је Војислав Пудар.

Житељка Васиљка Раичевић је истакла да је улица два мјесеца раскопана.

image

Васиљка Раичевић

-

– Ужасно је стање, не може се проћи, кћерка је уништила картер на ауту. Говорило се да ће улицу да шире, праве тротоар и раде фекалну и атмосферску канализацију, али нема ништа од тога. Све се нешто ради, а никаквог плана нема. Није нам ништа речено што сад чекамо да би се улица асфалтирала. Двије недјеље има од како су ово мајстори отишли и овако раскопану улицу оставили – казала је Васиљка Раичевић.

Њена комшиница Радмила Пудар је истакла да се саобраћајница сваке друге или треће године прекопава, пресјече се и направи канал, да ли за воду, струју или телефон, те да радови у њој никако да се заврше.

– У овој улици живим 21 годину. Немамо мира никад, кућа је стално пуна прашине. Не можемо да отворимо прозоре, нити дјецу у двориште да пустимо да се играју. Стално се за нешто прекопава. Прије двије недјеље су мајстори напустили градилиште и када ће је асфалтирати нико не зна. Улица је толико уска, да се бар једном мјесечно деси неки удес. Апелујемо на надлежне да се што прије заврше ово што су започели или нису требали ни да је раде. Опет и кад се асфалтира прекопаће је за нешто друго, јер се ништа не ради одједном него по неколико пута – навела је Пудар

И Слободан Раичевић каже да је улица веома прометна, да велики број дјеце иде њоме у школу, те да би је што прије требало завршити.

image

Слободан Раичевић

-

– Улица је веома прометна, распуст је завршен, велики број ђака је користи да иде у школу "Радојица Перовић". Ионако је била уска, али од кад је раскопана је ужасно. Тражимо да се што прије асфалтира, јер је пуна рупа и не може се проћи – казао је Раичевић.

Мјештанин Зоран Мариновоћ сматра да треба наћи неко рјешење, како би се сужени дио улице проширио.

– На крају улице је сужен дио и требало би да се уради нешто да се он прошири. То је јавни интерес и ако је то приватни посјед треба да се власнику плати, а ако је државно да се сруши ограда и људима направи нова. Стално се гужва ту ствара и људи морају да се враћају у рикверц, дешава се и да неће неко да попусти, па да се посвађају – истала је Мариновић.

Из Водовода и канализације су истакли да ће након израде хидротехничких инсталациjа атмосферске канализациjе у Тиватскоj улици, гдjе су радови ушли у завршну фазу, надлежни секретариjат дати налог Путевима након чега ће се приступити асфалтерању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:11