Уништена саобраћајница / -Архива
23/12/2021 u 13:50 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани улице Браће Рибар позивају Град да санира саобраћајницу: Траже асфалт умјесто честитки градоначелника

Санација улице биће извршена у првој половини јануара 2021. године, а објављен је јавни позив за одабир извођача за реконструкцију Улице Браће Рибар у постојећем габариту, наводе из Водовода

Саобраћај у Улици Браће Рибар на Конику одвија се само лијевом страном, јер је десна потпуно раскопана. Асфалта нема јер је уклоњен када се градила канализациона мрежа и већ два мјесеца улица је у лошем стању.

Када се пређе преко коловоза камење прска на све стране. Становници су огорчени што не могу нормално доћи до капија, а многе од њих су и затрпане шутом. Недавно су мјештани добили честитке од градоначелника Подгорице Ивана Вуковића за Дан ослобођења Подгорице, али истичу да би се више обрадовали да је послао багере и камионе да асфалтирају улицу.

image

Милош Тодоровић

-Архива

– Диже се велика прашина и све нам у кућу иде. По сто пута дневно чистимо, али не можемо се одбранити. Видите рупе, ово је катастрофа. Оваква је улица неких два, три мјесеца. Направили су канализацију, али мислим да требају шахте да се бетонирају. Не очекујем да ће ускоро доћи машине да асфалтирају улицу. Можда до љета или до избора. Вјерујем да кад избори дођу онда ће бити све. Боље да је послао багере да направимо ову улицу него честитке, јер од њих не живимо – рекао је Милош Тодоровић, мјештанин улице.

Ђоко Ђурић истиче да је други дио ове улице рађен осам, девет мјесеци и да су дуго чекали крај радова. Он очекује да ће санација и овог дијела улице трајати мјесецима.

image

Ђоко Ђурић

-Архива

– Кад људи предузму нешто да раде то треба и да заврше. Ми смо у доњем дијелу улице осам, девет мјесеци чекали да се заврше радови. Нијесмо могли ни прићи ни изаћи из куће. Ко зна када ће завршити овај дио пута. Овакав рад никуд не води. Не можеш ни бициклом ни колима. Кад је било невријеме тек онда је катастрофа. Све је било под водом и не знамо куда да кренемо. Не може ауто да прође. Два, три мјесеца је ово овако. На велике муке су грађани – каже Ђурић.

Из Водовода су казали да је у претходном периоду реконструисан први дио Улице Браће Рибар од 600 метара.

– Завршетком овог диjела почела је градња фекалне канализациjе у другом диjелу улице на потезу од 190 метара. Завршен је главни колектор, кућни прикључци и канализациона окна. Према динамичком плану извођача, санациjа улице биће извршена у првоj половини jануара 2022. године, док jе Агенција за изградњу и развој планирала реконструкцију. Објављен је jавни позив за одабир извођача за реконструкциjу Улице Браће Рибар у постоjећем габариту. Отварање понуда је 18. јануара, којим ће бити обухваћена изградња тротоара тако гдjе jе завршено асфалтирање и урађени ивичњаци дужине 550 метара. На осталом диjелу улице, од раскрснице са Улицом Марка Машановића до раскрснице са Улицом Шпанских бораца у дужини од 350 метара предвиђени су радови у складу са ревидованим главним проjектом. Проциjењена вриjедност реконструкције улице jе 370.000 – кажу из Водовода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:44