/ Фото: Горан Шкатарић
01/07/2021 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани захтијевали: Дио улице у подгоричком насељу Дахна добиће канализацију

Вриједност пројекта је 29 хиљада еура

Дио улице Kоловрат у новом насељу Дахна, у Подгорици на захтјев око 100 мјештана са овог подручја, добиће ускоро атмосферску канализацију, чију је изградњу данас почело подгоричко предузеће „Водовод и канализација“.

Пројектом је, како наводе у саопштењу, обухваћено око 230 метара пута уз нови спортско-рекреативни комплекс уз Морачу, колико је у овом моменту било изводљиво због техничких карактеристика терена и правно-имовинског статуса, а његова вриједност је 29 хиљада еура.

Мјештанин и један од потписника петиције Горан Шкатарић казао је да ће изградња атмосферске канализације у једној од најпрометнијих градских саобраћајница представљати значајан допринос безбједности свих учесника у саобраћају.

- Због огромне количине воде, пролазак Улицом Kоловрат у кишном периоду била је немогућа мисија за пјешаке и бициклисте, а отежан је био и саобраћај за моторна возила. Сада очекујемо да ће амосферском канализацијом тај проблем бити ријешен - казао је он.

Шкатарић је истакао да је одвод за атмосферке падавине још један у низу примјера колико самоорганзованост и јединство мјештана може да допринесе побољшању услова живота.

- Након што смо, у сарадњи са Главним градом, успјели да депонију грађевинског шута и отпада на обали Мораче претворимо у спортско-забавни комплекс, мјештани новог насеља Дахна покренули су још неколико корисних иницијатива. Тако је недавно комплекс богатији за сто за стони тенис, данас је уграђен и систем видео надзора над цијелом локацијом, а очекујемо и да надлежни ускоро наставе радове на новом бунару, са којег је планирано да се наводњавају зелене површине и саднице у оквиру парковске зоне - истакао је Шкатарић.

Такође, Секретаријату за саобраћај упућен је допис у циљу разматрања могућности изградње тротоара дуж Улице Kоловрат и ограде комплекса, у циљу додатног повећања безбједности све већег броја пјешака, а посебно ђеце која долазе на спортске полигоне и парк зону. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:39