Нови ламинат у шест учионица / - ош октоих
18/09/2021 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МНПКС: Позивамо грађане да радимо заједно на превазилажењу наметнутих подјела

Апелују на све грађане да се вратимо историјском витештву које нам је остављено у аманет

Након што су родитељи ОШ "Октоих" писали надлежнима и тражили провјеру безбједности ђака, реаговали су из Министарства просвјете, науке, културе и спорта који су оцијенилид а су догађаји у тој школи за велико жаљење. МНПКС се оградило од оваквих и слицних испада.

 - Ово је тренутак да пошаљемо јасан глас, глас осуде за било какав вид насиља, било оно на спортским приредбама, у просветним објектима, игралиштима и јавним скуповима. Блиска прошлост оставила је Црну Гору у дубоким подјелама. Манипулацијом националним и вјерским осећањима грађана Црне Горе, посијало се „сјеме зла“ против кога треба одлучно дјеловати - наводе из Министарства.

Апелују на све грађане да се вратимо историјском витештву које нам је остављено у аманет.

 - Витештву које чува друге од нас, витештву које неће дозволити да се ни једна суза скотрља са образа наше дјеце, родитеља, бака и дједова. Том витештву треба да стремимо. Грађани Црне Горе, ви сте наше богатство, ви сте она снага која треба и мора да нас гура напријед. Позивамо вас да скупа, као тим, радимо на превазилажењу свих наметнутих подјела. Будућност нас и наше дјеце је у образовању, усвајању нових технологија, окретању ка оним вриједностима које баштине сва цивилозована друштва - поручују они.

МНПКС је спремно да, заједно са вама, крене тим путем, путем развоја и превазилажења свих подјела које нас чине слабим.

 - Мржња изопачи и најшири ум, потисне и најшире образовање, исквари и најчистије срце, унесе неред у цијелу човјекову природу. Мржња најприје погађа оног који је носи - наглашавају они.

Подсјећамо, у ОШ "Октоих" пријављено је да дијете прогања непозната особа, па су родитељи апеловали да се ангажује и школски полицајац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:55