Асфалтној бази забрањен рад / -Архива
27/03/2022 u 08:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уколико инспекција истраје у заустављању рада градске асфалтне базе: Подгорица без асфалт кампање

Главни град ће наћи начина да асфалтна база ради јер иду избори, а рупе се морају закрпити, сматра Веско Рашовић (ДНП)

Уколико инспекција истраје у намјери да заустави рад асфлатне базе предузећа Путеви у насељу Цијевна то може имати политичке последице за Демократску партију социјалиста јер је овој партији асфалт носилац листе пред сваке подгоричке изборе. Заустављањем рада базе ДПС би остао без асфалт кампање, оцијенио је Јанко Крстовић, шеф клуба одборника Демократа у Скупштини Главног града. Дирекција за урбанистичко-грађевински надзор Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма забранила је Путевима да користе асфалтну базу у насељу Цијевна јер објекат није уписан у катастар непокретности. Међутим, и поред тога асфалтна база и даље ради.

”Ова ситуациjа не погодуjе подгоричкоj власти, будући да jе наглашена градња инфраструктуре механизам коjи ДПС користи у свакоj предизборноj кампањи, поручује Слађана Калуђеровић

– Пред сваке изборе у коjима ДПС улази као носилац власти у главном граду, реконструкциjа улица, односно шминкање града, се користи као "куповина гласова". Јавност jе упозната са чињеницом да jе извршен инспекциjски надзор у мјесту Циjевна на коjем је и асфалтна база предузећа Путеви гдjе jе утврђено да асфалтна база мора престати са радом. Градске власти већ годинама користе овакве незаконитости и са тим покушаваjу скупити гласове коjи су им приjеко потребни. У случаjу да инспекциjе наставе своj рад у овом правцу, "куповина гласова" ДПС- а на оваj начин ће бити онемогућена, и очиглено да морати да пронађу неку другу манипулациjу како би бар одржали реjтинг са претходних парламентарних избора, у супротном им слиjеди изборни фиjаско. Искрено ми и ниjе жао jер су годинама уништавали град на оваj или на неки другачиjи начин – саопштио је Крстовић.

Путеви о одбијању жалбе сазнали из „Дана”

Колика би штета настала по предузеће да асфалтна база стане са радом и ко би сносио одговорност за то, питали смо Путеве. Занимало нас је и да ли Путеви имају уговорених послова, те да ли постоји могућност да буду стопирани, као и да ли је предузеће до сада имало проблема са папирологијом асфалтне базе. Такође, питали смо и када ће почети монтажа нове асфалтне базе.

– Привредном друштву Путеви ниjе достављено рjешење о одбиjању жалбе, већ смо о њему информисано путем вашег медиjа. Такође, на постављена питања ћемо одговорити када рjешење буде званично уручено – саопштено је из Путева.

Одборница СНП-а у Скупштини ппштине Голубовци Слађана Калуђеровић саопштила је да треба испоштовати одлуке надлежних органа.

– Оно што jе очигледно jесте да та ситуациjа не погодуjе подгоричкоj власти, будући да jе наглашена градња инфраструктуре механизам коjи ДПС користи у свакоj предизборноj кампањи. Имаjући у виду чињеницу да jе њихов одлазак са власти сасвим извjестан, не сумњам да ће се постоjећа локална гарнитура на челу са Иваном Вуковићем послужити и дозвољеним и недозвољеним средствима како би остварила своj наум, за коjи сматраjу да им може дониjети одређене политичке поене – навела је Калуђеровић.

Одборник ДНП-а у СО Голубовци Веско Рашовић сматра да Путеви неће поштовати забрану коју им је инспектор наложио.

– Главни град ће наћи начина да асфалтна база ради јер иду избори. Без ње не могу изаћи на изборе. Живим у Љајковиће, рупе крпили нису ево четири године. Рупе се пред изборе морају закрпити јер се све своди на то да се избори морају добити. Раније су имали финансијере који су давали новац да се грађанима дијеле пред изборе. Тога више нема, а преостало им је једино да асфалтирају и да неког запосле да ради у органима – рекао је Рашовић.

Одборник Демократског фронта у Скупштини Главног града Ранко Милић оцјењује да ће се забрана рада асфалтне базе рефлектовати и на предстојеће локалне изборе.

–Мени је у интересу да се асфалтира пут ка Кучким Коритима и улица на Конику у којој живим, а која је раскопана у априлиу 2020. године и која још није завршена. Међутим, мени није у интересу да се то ради у изборној кампањи како то они иначе раде како би добили гласове – поручује Милић.

Са друге стране Андрија Кликовац, одборник ДПС-а, сматра да је заустављање рада асфалтне базе наставак политичке опструкциjе према Главном граду у циљу спречавања развоjа града зарад jефтиних политичких поена.

– Политичке структуре коjе и врше политичку корупциjу у Котору, у Подгорици злоупотребљаваjу државне органе како би покушали да сприjече изборни дебакл коjи их ускоро очекуjе. Њихов циљ ниjе развоj града, jер да jесте, не би опстурисали асфалтирање броjних улица у Подгорици односно блокирали испуњење захтиjева грађана града – навео је Кликовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:20