21/08/2022 u 11:27 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Morača promijenila boju

Ovo je još jedna ,,razglednica" kojoj se svijetu prikazuje ekološka država i to u špicu sezone, kazao je Aleksandar Perović, iz NVO "Ozon".

Morača je duž cijelog toka potpuno promijenila boju. Sada je braon boje, a stručnjaci kažu da je najvjerovatnije u pitanju posledica spiranja terena usled kiše. 

– To ne bi trebalo dugo da potraje i nanese značajnije štete riječnom ekosistemu. Ipak, uvijek treba ostaviti prostor da je sem padavina i prirodne reakcije usled niskog vodostaja, zamućenje uslovljemo i nekontrolisanim ispustima otpadnih voda različitog porijekla, što je već mnogo opasniji scenario za biljni i životinjski svijet. Upravo zato nadležne institucije treba da izvrše analize i upoznaju javnost za rezultatima, kako bi se znali izvori zamućenja. Nažalost kao i mnogo puta ranije ostavljeno je da se pretpostavlja, projektuje, manipuliše i to je najbolji pokazatelj kako se upravlja vodama od državnog značaja kakva je Morača. Ovo je još jedna ,,razglednica" kojoj se svijetu prikazuje ekološka država i to u špicu sezone – kazao je Aleksandar Perović, iz NVO "Ozon".

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:18