Паркирање кошта 50 центи / Дан
23/03/2022 u 07:19 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Муке око паркиралишта: Сад Паркинг сервис плаћа ТЦ Базар 3.000 еура

Градско предузеће упутило је захтјев Скупштини етажних власника ТЦ Базар да коригују накнаду за одржавање тржног центра

Након што је компанија Челебић продала већину Тржног центра Базар, а градско предузеће Паркинг сервис преузело паркинг, у гаражи и на платоу, појавио се проблем високих дажбина које плаћају за одржавање објекта. Стога је градско предузеће упутило захтјев Скупштини етажних власника ТЦ Базар да коригују накнаду за одржавање тржног центра. Захтјев оправдавају најавом да би ако дође до корекције тих давања они крајњим корисницима обезбиједили повољније коришћење паркиралишта. Одржавање ТЦ Базар градско предузеће мјесечно плаћа 3.000 еура, и траже да се тај износ преполови. Паркинг сервис у гаражи и на платоу има 235 паркинг мјеста. Центар је грађен у јавно-приватном партнерству и компанија Челебић је граду плаћала 30.000 еура да би газдовали паркиралиштем. Но, коло се окренуло.

– Рад паркиралишта у ТЦ Базар организован jе сходно Одлуци о jавним паркиралиштима. Имаjући у виду стање саобраћаjа у мировању у том диjелу града, станарима су понуђени изузетно повољне циjене паркирања. Рад паркиралишта оптерећују значаjни трошкови одржавања самог тржног центра у износу од преко 3.000 еура мjесечно. С тим у вези, Паркинг сервис jе упутио предлог Скупштини етажних власника за корекциjу овог износа како би и сами корисници тржног центра могли користити паркиралиште по циjенама повољниjим од актуелних. Трошкови одржавања јако оптерећују наше пословање јер ми те 3.000 мјесечно морамо плаћати. То је исто као што власници станова плаћају одржавање зграде, тако и ми плаћамо одржавање тржног центра. Тражимо да коригују цијену да би ми кориговали наше и да људима који раде у ТЦ дамо неке пакете који су повољнији у односу на нашу цијену. Они сада паркинг плаћају по цјеновнику. Ми смо тамо дали и пакете за станаре по цијени од 25 еура мјесечно. Те цијене за правна лица су значајно веће. Тражимо да се износ за одржавање смањи на пола или чак на 1.200 еура – рекао је Нусрет Цановић, директор предузећа.

Он истиче да уколико им Скупштина етажних власника не изађе у сусрет искористиће законске могућности.

– Нама је циљ да тај паркинг функционише, не да правимо екстра профит, већ само да буде одржив – наводи Цановић.

Станари Блока пет, улица које гравитирају Базару, минулих седмица су се нашли на удару Комуналне инспекције. Свако јутро непрописно паркиране, а прописно је немогуће због великог броја пословних објеката у стамбеним зградама и вртића, дочекају "поздрави" са прописаним казнама. А притом сви станари Блока пет знају да је Базар направљен управо на њиховом паркингу, дакле једном су га платили али очигледно то морају изнова и изнова. То је прави перпетуум мобиле..

Цановић наводи да физичка и правна лица немају дуговања према предузећу, јер стално прате наплату и редовно контактирају клиjенте. Он истиче да и предузеће редовно измирује све обавезе.

– Због малог броjа дужника, до сада jе покренуто свега неколико поступака код извршитеља и jедан судски поступак за наплату потраживања које је мало. Сва лична примања и остала давања, порези и прирези, у Паркинг сервису се редовно измириjу те по том основу не постоjе никаква дуговања – каже Цановић.

Цановић каже да се паркинг у Улици Васа Раичковића неће наплаћивати јер је рађен у склопу 1.000 паркинг мјеста које су грађанима обећали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:22