/ -
03/10/2023 u 10:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mural Svetlane Kane Radević oslikaće Mišo Joskić

Mural će dobiti i Jelena Vicković na Cetinju koji će oslikati Ksenija Borozan, ali i Stana Tomašević u Baru koji će oslikati Emina Nimanbegović, grafička dizajnerka, navode iz PG biroa

Likovni umjetnik iz Podgorice Mišo Joskić oslikaće mural Svetlane Kane Radević u Podgorici. Mural će, kako je saopšteno iz PG birao, biti oslikan u okviru projekta "Izuzetne žene Crne Gore", koji sprovode Ambasada Kraljevine Holandije, u saradnji sa Centrom za ženska prava i gradovima u Crnoj Gori. Pored Svetlane Kane Radević mural će dobiti Jelena Vicković na Cetinju koji će oslikati Ksenija Borozan, studentkinja magistarskih studija vajarstva na FLU Cetinje, ali i Stana Tomašević u Baru koji će oslikati Emina Nimanbegović, grafička dizajnerka.

Na konkurs za oslikavanje murala koji će predstavljati najznačajnije žene 19. i 20. vijeka, kako navode iz PG biroa, pristiglo je više od 30 prijava.

– Izabrane žene koje su bile inspiracija za murale su revolucionarke, aktivistkinje, pedagoškinje, ambasadorke, arhitektice, feministkinje. Sve ih odlikuju ženska snaga, solidarnost, snažan i nepokolebljiv duh u borbi za emancipaciju žena i njihov ravnopravan položaj. U okviru ovog projekta odaćemo im svojevrsno priznanje - nove generacije će ih upoznati, a starije će se podsjetiti na značaj ovih autentičnih heroina svog vremena – navode iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 11:11