/ Фото: Лазар Ружић
19/07/2021 u 15:17 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На пијацама популарно сезонско воће: Килограм боровница до 12 еура

Пипун је од 0,60 до 0,80 еура по килограму, лубеница 0,50, нектарина од еуро и по до два...

На зеленој пијаци у ТЦ Базар популарно је сезонско воће. Боровница се продаје од седам до 12 еура, пипун је од 0,60 до 0,80 еура по килограму, лубеница 0,50, нектарина од еуро и по до два, кајсија и шљива два, бресква од два до два и по еура.

Паковање малина од 250 грама може се пазарити за два, кутија купина је еуро и по, килограм трешања од два и по до три, док је за јагоде потребно издвојити три и по еура.

Лимун се може купити од два до два и по, поморанџа је еуро и по, грејпфрут два, јабука од 1,20 до еуро и по, крушка од два до два и по, док је банана продавана 1,30 еура.

Кромпир се може пазарити за 0,60, еура, бијели лук четири, црни еуро, млади лук је три, шаргарепа од еуро до еуро и по, колико је коштао и килограм парадајза. Розе парадајз се продаје од еуро и по до два, док је килограм краставаца еуро.

Патлиџан се може купити еуро и по, тиквица је еуро, паприка бабура од 0,60 до еуро, зелена шиља од еуро до еуро и по, црвена шиља три, колико се продаје и килограм бораније. Карфиол је два еура, блитва се могла пазарити од еуро и по до два еура, купус еуро, везица першуна 0,50 еура, док се килограм раштана могао пазарити од еуро до два.

Килограм ораха је 10, а бадема и љешника по 12 еура.

Пасуљ се може купити за три, а кукурузно брашно кошта еуро.

Јаја су се у зависности од класе продавала од 12 до 20 центи, док је за шкољку било потребно издвојити од 3,60 до шест еура.

Млади сир је продаван четири, стари је пет, лиснати колашински седам, козји осам, док се кајмак могао пазаарити за девет еура.

Пастрмка се може купити за пет еура, лосос пастрмка је седам, бранцин и орада су од девет до 12, док је за килограм лигње потребно издвојити 12 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:23