/ -ПГ БИРО
16/04/2022 u 18:30 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На улицама града још 144 нових бицикала и 79 тротинета

Главни град је за шети циклус за куповину бицикала и тротинета издвојио 30.000 еура

Главни град је у склопу шестог циклуса пројекта „Подгорица на два точка” додијелио још 144  бицикла и 79 тротинета. Са њима је Иван Вуковић градоначелник Подгорице потписао уговор. Из Главног града су истакли да је за њих уприличена заjедничка вожња, те да је за овај циклус издвоjено 30.000 еура.

– Током посљедње три године у Подгорици се догодила истинска бициклистичка револуциjа захваљуjући програму субвенционирање Главног града коjи смо назвали "Подгорица на два точка". Тиме је 1.391 становник Подгорице остварио право на куповину двотачкаша под повољним условима, тако да су наше улице испуњене онима коjи се на таj начин уз рекреациjу у све већем броjу одлазе на посао и довршаваjу свакодневно обавезе. Један од стратешких циљева ове градске управе је да мотивише грађане да оставе своjе аутомобиле и окрену се здравим стиловима живота, те да искористе дане за уживање у вожњи – казао jе Вуковић.

Он је навео да су броjни грађани и невладине организациjе подржали вожњу и истакли да проjекат ''Подгорица на два точка'' значаjно доприноси креирању бољег и хуманиjег амбиjента за живот у главном граду.

– У ове намjене смо утрошили 150.000 еура, сматрам да jе ово фантастично потрошен новац када jе Главни град у питању – закључио jе Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:38