/ -
24/09/2022 u 17:19 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na ulicama grada za tri godine 1.700 novih dvotočkaša

Promociјa alternativnih vidova prevoza značajna je kako za zdravlje, tako i kao vid borbe protiv klimatskih promjena, naveo je Ivan Vuković, gradonačelnik

Završen јe sedmi ciklus proјekta "Podgorica na dva točka" i na ulicima grada sada јe oko 1.700 novih dvotočkaša koјe јe subvencionirao Grad. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio јe da јe promociјa alternativnih vidova prevoza značajna kako za zdravlje sugrađana, tako i kao vid borbe protiv klimatskih promjena.

– U tom cilju mi smo godinama unazad promovisali biciklizam i sve ono što je trebalo da takoreći demotiviše naše sugrađane da koriste automobile i kada podvučemo crtu mislim da možemo biti veoma ponosni. Dakle, tokom protekle tri godine mi smo podijelili gotovo 1.700 subvencija za kupovinu dvotočkaša, dominantno bicikala, jedan broj električnih trotineta i na taj način sigurno dali jedan značajan doprinos. Tako da ćemo imati jednu promotivnu vožnju sa dobitnicima subvencija. Vjerujem da ćemo se lijepo družiti i da ćemo motivisati i druge ljude da nabave bicikla i trotinete, da parkiraju automobile i da doprinesu sopstvenom zdravlju i svakako da učine naš grad još zelenijim i ljepšim– poručio je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:53