/ -
06/01/2022 u 11:49 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Златици направити амфитеатар

На том амфитеатру наступали би фолклорни ансамбли, комичари, разни програми за дјецу и одрасле, казао је Зоран Вујошевић

Наставак изградње Булевара Вилија Бранта главни је приоритет становника Мјесне заједнице Златица. Булевар би требало да се гради од кружног тока код наплатне рампе ауту пута ка граду. Како је казао Зоран Вујошевић, секретар МЗ Златица, у питању је улаз у град и као такав мора бити потпуно уређен.

– Инфраструктура је број један што се Златице тиче, али то ништа не може да се ради без наставка изградње Булевара Вилија Бранта, која касни. За тај посао, колико смо упућени, задужено је министарство и Главни град. Требало би да се ради булевар са четири траке, ау трупу да добије канализацију, водовод, бољу струју, расвјету... Кад се то уради можемо говорити о инфраструктури, јер она је повезана са овом саобраћајницом – рекао је Вујошевић.

Он каже да је још један од приоритета изградња вртића. Иако су га уписали у програм рада МЗ нијесу велики оптимисти да ће почети градња.

– Међу већим проблемима је што Златица нема вртић. Главни град је опредијелио земљиште испред ОШ "Др Драгиша Ивановић". Парцела је идеална за овај објекат јер има паркинг, борови су разуђени и ту је школа. Требало би испројектовати адекватан пружни прелаз да не би дјеца прелазила преко пруге на путу до школе и вртића. Проблем је то што изградњу овог вртића Министарство просвјете, науке, културе и спорта није планирало, односно нијесу издвојили средства, те сумњамо да ће се он радити – рекао је Вујошевић.

Вујошевић каже да су направили и неке захтјеве да се оградио дио спортско-рекреативне зоне ради безбједности рекреативаца.

– Тамо је Морача, а у једном дијелу је доста оштра ивица па је опасно. Поднијели смо захтјев да се то уради. Затворили би и дио терена обале Мораче, од наплатне рампе до састава. То би постала еколошка оаза гдје би био зарањем риболов. Искључиво би то био плажни дио, јер је ту најчистија Морача. На том простору нема отпадних вода, а имамо пуно извора пијаће воде – казао је Вујошевић.

Зоран Вујошевић сматра да би Златица требала да има и амфитеатар.

– То није велика инвестиција, а значила би. На том амфитеатру наступали би фолклорни ансамбли, комичари, разни програми за дјецу и одрасле. Био би то лијеп простор који би остављао утисак на све оне који долазе у наш град – истакао је Зоран Вујошевић.

Програм је каже Вујошевић, добро осмишљен али сумња да се то све може реализовати.

– Има доста проблематике и кроз град, али се Златица прошле године изборила за неке пројекте - каже он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:22