Грађани не оправдавају поскупљење аутобуске карте / -В.Ћ.
30/09/2021 u 06:09 h
Danijela Ljucović, V.ĆDanijela Ljucović, V.Ć
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Најављено поскупљење карте превозника Хариса Аливодића: Десет по десет центи новчаник празан

Од наших плата и пензија једна особа не може да издвоји за превоз, а не породица. Иако је поскупљење десет центи, пет дана по десет центи, то је када се сабере кило хљеба, кажу грађани

У наредних 15 дана цијена аутобуске карте превозника Хариса Аливодића поскупиће са 90 центи на еуро. Најављено је и поскупљење мјесечне карте. Грађани који користе овај вид превоза сматрају да је свако па и минимално поскупљење удар на кућни буџет, те да је и до сада карта била скупа.

Загорка Ћупић каже да с обзиром да плате и пензије нијесу повећаване, свако поскупљење је грешка.

– Гориво јесте поскупило, али није требало да поскупљује цијена карте. Није у реду да само један превозник поскупљује. Ко се повремено вози аутобусом, мислим да то није велико оптерећење, али ко овај превоз користи свакодневно то је велики издатак – истакла је Ћупић.

И Доста Живковић не оправдава поскупљење.

image

Доста Живковић

-Д.Љ.

– Цијена карте од 0,90 еура била је скупа, а не сада са овим повећањем. Кроз неколико мјесеци ће је поскупити опет и све иде на штету грађана. Од малих плата и пензија једна особа не може да издвоји за превоз, а не породица. Иако је поскупљење десет центи, пет дана по десет центи, то је када се сабере кило хљеба – казала је Живковић.

Тања Вратница наводи да је требало више рачуна повести о редовности аутобуса и гужви у њима, него о поскупљењу.

– Када се узме у обзир да карта од 0,90 траје одређени временски период то има својих предности, али ако се толико плаћа у оба правца је скупо. Живим у Доњој Горици и више пута се деси да нема аутобуса, а само осмица која је линија овог превозника тамо саобраћа. Дешавало се да морам да узмем такси, да бих повела дијете на неку активност – казала је Вратница.

С друге стране Љиљана Мујовић сматра да поскупљење од десет центи није велико.

image

Љиљана Мујовић

-Д.Љ.

– Пензионер сам, користим мјесечну карту, јер доста идем аутобусом, тако да како год се окрене мени она одговара. Питање је само дана када ће и остали превозници да поскупе карту, мада је мислим да он има боље аутобусе од осталих – закључила је Мујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:51