/ -
31/10/2022 u 18:53 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon četiri mjeseca kašnjenja otvorena Njegoševa ulica

Ulica će biti zatvorena za saobraćaj, a u njenu rekonstrukciju uloženo je 840.000 eura, naveo je Vuković

Završena je rekonstrukcija Njegoševe ulice od Bokeške ulice do Bulevara Ivana Crnojevića. Saobraćajnica je otvorena sa četiri mjeseca zakašnjenja. Kako je saopštio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, ulica će biti zatvorena za saobraćaj, dok je u njenu rekonstrukciju uloženo 840.000 eura.

– Uspješno smo priveli kraju realizaciju rekonstrukcije Njegoševe ulice, jedne od najvažnijih ulica u Podgorici, jednog od simbola našeg grada. Nažalost ulica koja bez obzira na svoj značaj dugo vremena nije izgledala onako kako smo se svi negdje nadali i znali da bi trebalo. Ulica se savršeno uklapa u našu viziju razvoja centra grada za koji smo prije četiri godine kazali da bi trebalo fazno da bude zatvoren za saobraćaj, kako bi se ovaj veliki prostor otvorio za pješake, bicikliste, za naše najmlađe, za šetnuju i uživanje. Poput Bokeške ulice Njegoševa će biti otvorena za saobraćaj samo u terminu od 6 do 10 ujutru i to za dostavna vozila, imajući u vidu da u ovoj ulici imamo veliki broj ugostiteljskih objekata, hostel i hotel, a ostatak vremena će biti zatvorena za saobraćaj tako da ćemo svi biti u prilici da uživamo u novom Podgoričkom korzu – naveo je Vuković.

On je istakao da je rekonstrukcija ove saobraćajnice najznačajniji projekat kada je centar grada u pitanju u mandatu ove gradske uprave.

– Zahvaljujući projektu koji je realizovala Agencija za izgradnju i razvoj imate priliku da vidite potpuno novi izgled Njegoševe ulice, vjerujem na ponos i centra grada i Podgorice u cjelini. Mnogi već komentarišu da je ovo i najljepša ulica u gradu. Projekat je podrazumijevao osim uređenja u nešto drugačijem duhu i potpunu zamjenu dotrajalih instalacija, dakle sveukupnu rekonstrukciju kako ispod zemlje, tako i onoga što se vidi i iznad zemlje – kazao je Vuković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:06