13/04/2023 u 10:15 h
N.S-M.L.V.N.S-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jelena Borovinić Bojović predsjednica Skupštine Glavnog grada

Na ovu funkciju Jelena Borovinić Bojović naslijediće Đorđa Suhiha, dugogodišnjeg predsjednika Skupštine Glavnog grada

Funkcionerka Demokratskog fronta Jelena Borovinić Bojović izabrana je za predsjednicu Skupštine Glavnog grada. O predlogu da bude na čelu gradskog parlamenta odbornici su se izjasnili tajnim glasanjem na konstitutivnoj sjednici Skupštine Glavnog grada koja je nastavljena nakon što je privremeno prekinuta u srijedu kako bi se Pokret Evropa sad, Demokratski front, Demokrate i pokret URA, usaglasili oko funkcija i potpisali koalicioni sporazum. Njen izbor podržalo je 48 odbornika, protiv je 14, dok je jedan listić bio nevažeći.  

Na ovoj funkciji Jelena Borovinić Bojović naslijedila je Đorđa Suhiha, dugogodišnjeg predsjednika Skupštine Glavnog grada. 

- Svoj ličnni profesionalni integritete, pažnju, znanje i volju posvetiću stvaranju ambijenta u našem parlamnetarnom domu. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama osnažiti ovaj dom. Nadam se da ćemo se vodeći riječima Marka Miljanova posvetiti izgradnji dinamične, ali korektne atmosfere. Ova institucija pripada svima kojima je vole - poručila je Borovinić Bojović.  

Oliveru Injac za gradonačelnicu biraju u 12 sati

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović zakazala je za 12 sati sjednicu na kojoj će se birati gradonačelnica Podgorice. To će biti Olivera Injac, potpredsjednica Pokreta Evropa sad. Na sjednici će, kako je saopštila Borovinić Bojović, biti imenovan odbor za izbor i imenovanja koji će dati saglasnost na imenovanje zamjenika gradonačelnika Podgorice i odrediti odbornike koji će prisustvovati sklapanju braka.  

Predlog da Borovinić Bojović bude predsjednica parlamenta obrazložio je Mitar Šušić, ispred kluba "Za budućnost Podgorice". 

- Za mjesto predsjednika parlamenta kandidujemo Jelenu Borovinić Bojović. Smatramo da se radi o osobi koja je svojim moralnim, stručnim kvalifikacijama zaslužila da se nađe na jednoj takvoj poziciji. Radi se o ljekaru koji je dugi niz godina radni angažman nalazio u liječenju ljudi. Radi se o javnom funkcinoneru u prethodnom mandatu Vlade koji je u izazovnom vremenu za zdravstveni sistem vodio taj sistem na način koji nije ugrozio ni zdravlje, ni slobodu ni prava građana - rekao je Šušić. 

Odbornik DPS-a Časlav Vešović saopštio je da budućoj vlasti toplo preporučuje da današnji dan bude običan dan u životima građana. 

- Kada smo se suočili sa izbornim rezultatom mi smo procijenili da apsolutno prihvatimo opozicionu ulogu. Mi ćemo biti konstruktivna opozicija i cijeniti ono što je dobro, a što loše što dolazi iz vaših struktura. Iz sredstava smo imali priliku da se upoznamo sa vašim predlogom za predsjednicu Skupštine Glvnog grada. Predlog ne može dobiti nikako dobiti podršku pokreta Svi za naš grad. U jednom stručnoj ravni mi smo imali prilike da saopštimo dok smo mim upravaljli državnom i kadrovskom politikom. Ona je pokrivila jednu od najdgovornih fumckija, mi smo o njoj kao profesionalcu rekli svoj sud tada. Znamo da ona nije predložena što je žena ni uspješan ljekar već što cijenite njeno političkoj nasleđe. Vjerujemo da to što je ona radila kao ministarka zdravlja ne može zavrijediti tako visoko mjsto žu sistemu Glanvog grada i zbog toga ćemo bikti čproti predlgoa - rekao je Vešović. 

Odbornik Pokreta Evropa sad Andrej Milović saopštio je da je ovo istorijski dan za Podgoricu.

- Poslije 22 godine nova uprava dolazi da vlada gradom. Grijaće te opocizione klupe i to je dobro za vas- Dajem vam punu podšku za to, nadam se da se DPS u ovakvom obliku kakav je bio neće vratiti. Sa obje ruke ću glasati za Borovinić Bojović. Nemojte brinuti za nas, za našu koaliciju. Nek je srećna nova Podgorica, a vama opozicione klupe -  rekao je Milović. 

image
-

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. septembar 2023 15:07