Представници мјештана и Комуналне инспекције на Малом брду / Архива Дана
09/03/2022 u 07:58 h
Nataša Spaić, Milica VujisićNataša Spaić, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставља се узурпација земљишта на Малом брду, Пипери поручују: Држави дат комун који мора да чува

Бесправна градња је системски проблем и сви морамо уложити заједнички напор да станемо на пут овој појави, каже Миљан Баровић

Главни град ће тражити реакцију Урбанистичко-грађевинске инспекције пошто су на простору на Малом брду на којем су средином фебруара организовано посађене саднице оне почупане и ископан темељ за кућу. Да су почеле припреме за темеље објекта констатовали су јуче представници мјештана Пипера и Секретаријата за планирање простора и одрживи развој. На терен су изашли и представници Комуналне инспекције али и Управе полиције.

Секретар за планирање простора и одрживи развој Миљан Баровић је навео да Главни град покушава да са грађанима оплемени простор на Малом брду.

–На овом простору је уништено између 20 и 30 садница од стране нелегалних градитеља. То управо показује неки однос тих људи према нашем заједничком простору. Ми ћемо акцију садње поновити у петак. Бесправна градња је системски проблем и сви морамо уложити заједнички напор да станемо на пут овој појави. Главни град једино на овај начин може реаговати, пријавити Урбанистичко-грађевинској инспекцији. То ћемо и урадити и очекујемо реакцију са њихове стране – навео је Баровић.

Мјештанин Драгутин Вучинић поручује да се градњом нелегалних објеката свејсно опипава пулс Пипера да ли су спремни да бране некадашњи комун.

– Ко је инвеститор који је почео да гради на овом простору ми не знамо. То исто питање нам је поставила и полиција која нам је поручила да могу да реагују само уколико ухвате некога на лицу мјеста. Ми немамо дронове да можемо да пратимо да ли се гради. Уколико видимо да се тамо гради, ми ћемо да реагујемо. Из Комуналне инспекције су саопштили да ће сачинити записник па се ми надамо да ће они мало савјесније радити посао и бити много чешћи овдје. Ми смо држави повјерили комун на на чување па нека га чува. Тражимо да држава заштити простор да не бисмо ми то узели у своје руке и буквално га између себе подијелили и ми били ти који ће да узурпирају. Ми имамо највише право на то јер је то наше – рекао је Вучинић..

Мјештанин Срђан Лазаревић поручује да су протестом хтјели да упозоре државне органе да не могу да жмуре на нелегалну градњу.

– Aко ће тако да раде, ја онда идем да заградим било гдје. Због нелегалне градње, на пиперском комуну је никао мали град. Пиперски комун је Пипера и ми смо га дали држави да би она са њим управљала – поручио је Лазаревић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 09:36