/ -
19/03/2022 u 17:52 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Настављено пошумљавање Горице: Нових 250 садница

Оваквих акциjа ће бити jош, а упоредо са овим, ускоро ћемо кренути у рашчишћавање преосталог диjела опожареног терен, рекао је Иван Вуковић, градоначелник

Настављено је пошумљавање Горице па ја не овом излетишту посађено још 250 садница. У акцији пошумљавања укључили су се и представници дипломатског кора али и велики број грађана.

– Опет jе на Горици велики броj суграђана, различитих генерациjа, што нас врло весели. Такође нас радуjе то што jе велики броj друштвено-одговорних компаниjа и људи из дипломатског кора дао допринос акциjи набавком садница и донациjом хране и пића. На таj начин наша заjедница показуjе бригу за Горицу и за наш град. Оваквих акциjа ће бити jош, а упоредо са овим, ускоро ћемо кренути у рашчишћавање преосталог диjела опожареног терена – казао jе Иван Вуковић, градоначелник.

Амбасадор Словачке у Црној Гори Борис Гандел је навео да му је драго да учествуjе у акциjи пошумљавања Горице.

– Наша амбасада jе увиjек спремна да подржи акциjе овог тима и честитам градоначелнику и његовом тиму на организациjи – рекао је Гандел.

image
-

На Горици је озваничен и почетак рада ренџерске службе у оквиру Агенциjе за управљање заштићеним подручjима Главног града.

– У питању је потпуно нова служба, чиjи jе примарни циљ очување животне средине у циjелом граду, а посебно у заштићеним подручjима. Ренџерску службу ћемо у наредном периоду надограђивати и она ће значаjно доприносити очувању свих зелених површина у Подгорици – навео је Драгутин Ђековић, директор Агенциjе за управљање заштићеним подручjима.

У ренџерскоj служби сам од њеног оснивања и драго ми jе да могу да кажем да сам дио тог тима, рекао је Иван Вељовић, ренџер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 16:44