ОШ ”Владимир Назор” / Фото: Фејсбук
31/05/2021 u 17:28 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставу у школи "Владимир Назор" још није могуће организовати, молимо ученике на стрпљење

Предузели смо хитне мјере како би стручне службе извршиле техничку контролу, поручују из Министарства

Пошто је Министасртво просвјете привремено затворило Основну школу  „Владимир Назор” у Подгорици због оштећења на конструкцији трећег павиљона, из ресора Весне Братић позивају ученике и родитеље на стрпљење.

Навели су да је Министарство предузело хитне мјере како би стручне службе извршиле визуелну и техничку контролу наставне зграде и дале професионално мишљење са посебним освртом на безбједност.

- Грађевински факултет УЦГ извршио је испитивање и снимање стања и процијенио да објекат не пружа потребне безбједносне стандарде да би у њему могло да се настави одржавање наставе. Сходно наведеном, Министарство просвјете, науке, културе и спорта предузима све неопходне мјере како би се у што скоријем року пронашло рјешење текућег проблема, очекујемо да то буде у најскорије могуће вријеме, на начин на који безбједност ученика, која нам је свима приоритет, неће бити доведена у питање. Овим путем, Министарство просвјете, науке, културе и спорта, моли за стрпљење ученике, родитеље ученика и наставнике школе, јер вјерујемо да нам је свима јасно да је ово проблем који није лако ријешити чак и да Министарство располаже финансијским средствима која би могла бити усмјерена за санирање овако крупних грађевинских захвата на наведеном објекту- додају у саопштењу.

Подсјетимо, полуматуранти из ове школе од почетка априла наставу похађају ОШ „Саво Пејановић”, о чему су раније писале и Дневне новине4 Дан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:41